Ο δημιουργός του Silent Hill πιστεύει πως ένα remake δε θα ήταν εύκολη υπόθεση

Νέες δηλώσεις από τον Keiichiro Toyama
15 Δεκεμβρίου 2021 17:04
Ο δημιουργός του Silent Hill πιστεύει πως ένα remake δε θα ήταν εύκολη υπόθεση

Όπως σας ενημερώσαμε, στα πρόσφατα The Game Awards 2021, ο δημιουργός της σειράς Sillent Hill, Keiichiro Toyama, αποκάλυψε το νέο του παιχνίδι, το οποίο ακούει στο όνομα Slitterhead. Με αφορμή, λοιπόν, την ανακοίνωση, ο ταλαντούχος Ιάπωνας παραχώρησε μια συνέντευξη στο VGC, στην οποία αναφέρθηκε και σε ένα πιθανό remake του Silent Hill.

Αναλυτικότερα, ο Toyama κλήθηκε να σχολιάσει πως θα έβλεπε ένα remake του πρώτου παιχνιδιού της σειράς από την Konami, δεδομένης της τεράστιας επιτυχία που έχουν γνωρίσει αντίστοιχα τα πρόσφατα remakes των Resident Evil από την Capcom.

Νομίζω ότι θα ήταν πιο δύσκολο να το ξαναφτιάξεις σε σύγκριση με το Resident Evil, επειδή το concept του gameplay είναι λίγο παλαιότερο.

Δεν είναι ένα παιχνίδι δράσης, όπου μπορείς απλά να βελτιώσεις τη δράση, όπως στο Resident Evil. Το να φέρεις το Silent Hill στα τρέχοντα πρότυπα ή το να γυαλίσεις απλά τα γραφικά, δε θα ικανοποιούσε τους fans.

Δεν ήταν αυτό το θέμα - το πόσο όμορφο ήταν δηλαδή. Νομίζω ότι για ένα remake θα έπρεπε να ξανασκεφτείς το concept, για να το κάνεις ενδιαφέρον για τους fans.

Μάλιστα, ο Toyama φαίνεται πως δεν ξετρελαίνεται με την ιδέα των remakes γενικότερα, αφού στη συνέχεια πρόσθεσε:

Σε αντίθεση με τις ταινίες, τα παιχνίδια είναι δύσκολο πολλές φορές να τα απολαύσεις όπως στην αρχική τους κατάσταση. Προφανώς λόγω της πλατφόρμας, αλλά και με την πάροδο του χρόνου, οι μηχανισμοί του παιχνιδιού, ειδικά στη χρηστικότητα, στερούνται ορθολογισμού και πολυπλοκότητας.

Οπτικά μιλώντας, δεν είναι φτιαγμένο για τον σύγχρονο εξοπλισμό, οπότε δεν έχω καμία αντίρρηση με την τροποποίηση μιας αρχική έκδοσης για να ταιριάζει στη σύγχρονη εποχή στην οποία ζούμε σήμερα.

Φυσικά, όλη αυτή η κουβέντα είναι θεωρητική, αφού αυτή τη στιγμή παρά τις φήμες, κανείς δεν ξέρει τα σχέδια της Konami. Το τι επιφυλάσσει, λοιπόν, το μέλλον για το Silent Hill μένει να το δούμε.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του, μπορείτε να το κάνετε πατώντας εδώ. Από την άλλη, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το επερχόμενο Slitterhead, μπορείτε να βρείτε τη σχετική μας είδηση πατώντας εδώ.