Οι πωλήσεις των κονσολών έχουν επηρεαστεί από την άσχημη κατάσταση με το stock

Παρόλο που το Switch είναι και πάλι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ
13 Δεκεμβρίου 2021 17:26
Οι πωλήσεις των κονσολών έχουν επηρεαστεί από την άσχημη κατάσταση με το stock

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σοβαρές επιπτώσεις στις προμήθειες chip παγκοσμίως και έτσι το stock των ηλεκτρονικών συσκευών επηρρεάζεται άμεσα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις πωλήσεις τους. Τα στοιχεία του Businesswire ζωγραφίζουν μια κατάσταση αρκετά δύσκολη για την retail αγορά λόγω αυτού του παγκόσμιου προβλήματος, και παρόλο που δίνουν μια οπτική για την αγορά των ΗΠΑ, είναι ένα δείγμα του τι επικρατεί γενικότερα. 

Ο αναλυτής της βιομηχανίας, Daniel Ahmad, μέσα από το Twitter του σημείωσε μερικά highlights από το άρθρο του Businesswire που δείχνουν πόσο πεσμένες είναι οι πωλήσεις των κονσολών, όχι μόνο σε σχέση με τους προκατόχους των PS5, Xbox Series X και Switch αλλά και σε σχέση με πέρυσι. 

Επισημαίνει τρία highlights για να ζωγραφίσει το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση λόγω της έλλειψης stock:

- Το Switch πούλησε λιγότερα αυτόν τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο, παρά το ότι αποτελεί για 35 συνεχόμενους μήνες η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. 

- Τα PS5 και Xbox Series μετά βίας φτάνουν τις συνολικές πωλήσεις του Switch.

- Tα PS4, Xbox One και Wii U είχαν πουλήσει περισσότερα τον Νοέμβριο του 2014 απο ότι τα Switch, PS5 και Xbox Series X|S τον Νοέμβριο του 2021. 

 

Παρά τα παραπάνω ζοφερά στοιχεία, η Nintendo συνέχισε ακάθεκτη το πάρτι της στην αγορά με τον Νοέμβριο του 2021 να γράφει ιστορία, καθώς είναι η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα για τους 35 από τους τελευταίους 36 μήνες. Οι συνολικές πωλήσεις των Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite και Nintendo Switch OLED Model έφτασαν τα 1.31 εκ. για αυτόν τον μήνα.