Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός των NES και SNES, Masayuki Uemura

Σε ηλικία 78 ετών
09 Δεκεμβρίου 2021 15:30
Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός των NES και SNES, Masayuki Uemura

Ο αρχιτέκτονας των NES και SNES, που άλλαξε μια για πάντα τη βιομηχανία του gaming, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο Masayuki Uemura που ήταν ο κύριος αρχιτέκτονας του Famicon/Nintendo Entertainemtn System, αλλά και του Super Famicon/SNES άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Δεκεμβρίου.

Η είδηση του θανάτου του ήρθε από το Πανεπιστήμιο Ritsumeikan, όπου εκεί ήταν διευθυντής σπουδών για βιντεοπαιχνίδια, μετά την αποχώρησή του από την Nintendo το 2004. Αρχικά, ο Uemura εργάστηκε στην Sharp, πουλώντας φωτοκύτταρα σε διάφορες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Nintendo.

Μάλιστα, όταν είχε ενταχθεί στην εταιρία, εργάστηκε και με την Gunpei Yokoi που ενσωμάτωναν την τεχνολογία των φωτοκυττάρων σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ αργότερα συνέχισε να δουλεύει και σε plug and play κονσόλες, όπως το Color TV-Game της Nintendo.

Όλα άλλαξαν όμως το 1981, όταν ο πρώην Πρόεδρος της Nintendo, Hiroshi Yamauchi, του πρότεινε να δημιουργήσει μία κονσόλα για videogames, η οποία θα έπαιρνε κασέτες cartridges.

Ο πρόεδρος της Nintendo μου είχε πει να φτιάξω μία κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια, η οποία θα μπορούσε να παίζει παιχνίδια μέσω catridges. Πάντα του άρεσε να παίρνει τηλέφωνο, ειδικά όταν έπινε μερικά ποτά, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Του είπα: “Ναι αφεντικό”. Το επόμενο πρωί βρεθήκαμε και μου είπε: Αυτό που είπαμε εχθές το πρωί, είσαι μέσα;

Το Famicon ανανεώθηκε αργότερα σε Nintendo Entertainment System για την αγορά της Αμερικής και κατέληξε να είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε…

Tags: