Ο Phil Spencer πιστεύει πως το σημερινό Xbox δε θα άφηνε τη Bungie να φύγει

Ο επικεφαλής του Xbox μιλάει για το εναλλακτικό σενάριο
06 Δεκεμβρίου 2021 16:15
Ο Phil Spencer πιστεύει πως το σημερινό Xbox δε θα άφηνε τη Bungie να φύγει

Αύριο, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, η Bungie σκοπεύει να γιορτάσει τα 30 της χρόνια μέσα από ένα ειδικό event του Destiny 2. Το timing δε θα μπορούσε, βέβαια, να είναι πιο ιδιαίτερο, αφού σε απόσταση ωρών βρίσκεται και η κυκλοφορία του Halo Infinite, το νεότερο παιχνίδι της σειράς που ξεκίνησε από το ταλαντούχο στούντιο το 2001 και πλέον βρίσκεται στα χέρια της 343 Industries.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το gaming μέσο Axios αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο ενναλακτικό σενάριο που η Microsoft δεν άφηνε την Bungie να ανεξαρτητοποιηθεί το 2007 και να δημιουργήσει εν τέλει το Destiny για όλες τις πλατφόρμες της αγοράς, μαζί με την Activision.

Συγκεκριμένα, το μέσο ρώτησε τον επικεφαλής του Xbox τμήματος, Phil Spencer, αν το διαζύγιο των δύο εταιριών ήταν αναπόφευκτο ή αν η Microsoft θα μπορούσε να είχε κρατήσει την ομάδα. Έτσι, ο Spencer τόνισε πως το σημερινό Xbox δε θα άφηνε τη Bungie να φύγει, δηλώνοντας:

Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τη Bungie σήμερα; Νομίζω πως ναι, θα μπορούσαμε.

Στη συνέχεια, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε πως καταλαβαίνει όμως γιατί η Bungie έφυγε.

Εκείνη την περίοδο είχαν μεγάλες βλέψεις. Είχαν πουλήσει την επιχείρησή τους για έναν συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων και όταν είδαν σε τι εξελίχθηκε το Halo, θεώρησαν: «ΟΚ, η Microsoft έχει επωφεληθεί περισσότερο από την Bungie από την επιτυχία του Halo». Δεν υπάρχει άλλη ιστορία που μπορεί να γραφτεί εδώ.

Εν τέλει, η Bungie κατάφερε να γνωρίσει άλλη μια τεράστια επιτυχία με το Destiny franchise της που μέχρι σήμερα έχει απασχολήσει εκατομμύρια παίκτες, που πλέον αναμένουν το The Witch Queen Expansion του Destiny 2 τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την άλλη, το Halo συνεχίστηκε και αυτό, με τη multiplayer beta του Infinite να είναι πλέον διαθέσιμη εντελώς δωρεάν για Xbox One, Xbox Series X|S και PC μέσω Steam ή Microsoft Store. Αντίστοιχα, το campaign του παιχνιδιού αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παιχνίδι, πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς.