Η εταιρία των GTA κυνηγάει το It Takes Two για πνευματικά δικαιώματα!

Η Take-Two τα βάζει με το It Takes Two
03 Δεκεμβρίου 2021 22:18
Η εταιρία των GTA κυνηγάει το It Takes Two για πνευματικά δικαιώματα!

Η EA και η ομάδα ανάπτυξης του υποψήφιου για Game of the Year 2021, It Takes Two, φαίνεται πως έχουν ένα νέο νομικό μπελά να αντιμετωπίσουν. Συγκεκριμένα, η Take-Two, η οποία σε περίπτωση που δε γνωρίζετε είναι η μητρική εταιρία της Rockstar Games, προσπαθεί να προσβάλει την εγκυρότητα του εμπορικού σήματος της ονομασίας του παιχνιδιού.

Αναλυτικότερα, η Take-Two ξεκίνησε να κυνηγά τον τίτλο πριν καν κυκλοφορήσει, νωρίτερα μέσα στο έτος. Μάλιστα, δημόσια έγγραφα δείχνουν πως το στούντιο Hazelight τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κυριότητα του ονόματος, χωρίς να γνωρίζουμε πως επηρέασε αυτό τη δυνατότητα πώλησης ή προώθησης του παιχνιδιού ή ενδεχομένως αν αποτελεί εμπόδιο για μελλοντικές ενέργειες, όπως κάποιο πιθανό sequel.

Μιλώντας στο Eurogamer, η ομάδα διευκρινίσει πως «δε μπορεί να σχολιάσει τρέχουσες διαμάχες, αλλά ελπίζει πως το θέμα θα επιλυθεί».

Όπως φαίνεται βέβαια, το It Takes Two δεν είναι το μόνο θύμα της Take-Two, αφού το υπερδραστήριο νομικό τμήμα της εταιρίας προσπάθησε να κατοχυρώσει και να εναντιωθεί σε δεκάδες λέξεις και όρους, όπως τα "rockstar", "social club", "mafia" και "civilization". Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με μια εταιρία ρούχων ονομάτι ‘Max Fayne’, με πολλαπλά εστιατόρια, στούντιο τατουάζ και με πολλές άλλες μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη λέξη "rockstar" στο όνομά τους.

Για παράδειγμα, το "Think Like A Rockstar", ένα brand για μουσικά βιβλία που χρησιμοποιούνται σε ζωντανές παραστάσεις, εγκατέλειψε το εμπορικό του σήμα εξαιτίας της Take-Two, ενώ η "Rockstar Axe Throwing" από τη Φλόριντα παλεύει ακόμη στα δικαστήρια.

Αν και δεν είναι πάντα πετυχημένη, η πρακτική της Take-Two αναγκάζει πολλές εταιρίες μικρότερης κλίμακας να εγκαταλείψουν τα ονόματά τους ή τα ονόματα των προϊόντων των, απλά και μόνο για να αποφύγουν τη σύγκρουση με τον gaming κολοσσό.

Ο δικηγόρος Hoeg Law εξηγεί περισσότερα στο σχετικό του βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τον player που ακολουθεί.

Για την ιστορία, η Take-Two φαίνεται πως δεν έχει αφήσει σε ησυχία τους δικηγόρους της τον τελευταίο καιρό, αφού αποφάσισε να τα βάλει και με τους modders, στέλνοντας στα δικαστήρια πολλές ομάδες που είχαν βελτιώσει τα κλασσικά Grand Theft Auto παιχνίδια.