Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Στην Ιαπωνική αγορά
25 Νοεμβρίου 2021 15:47
Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε για το εκπληκτικό ντεμπούτο-ρεκόρ των Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν και τα πρώτα στατιστικά από την αγορά της Ιαπωνίας, όπου οι πορεία των δύο remakes ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα στις τρεις πρώτες τους μέρες στην ιαπωνική αγορά τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl κατάφεραν να πουλήσουν 1,395,642 αντίτυπα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Famitsu. Στο εν λόγω νούμερο περιλαμβάνονται τα κανονικά retail αντίτυπα, καθώς και οι κάρτες για ψηφιακό download που αγοράστηκαν από καταστήματα της χώρας, αλλά λείπουν οι ψηφιακές αγορές απευθείας από το Nintendo eShop. Αυτό σημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός των πωλήσεων είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερος.

Παράλληλα, έχουμε να κάνουμε και με ρεκόρ πωλήσεων για τίτλο του Nintendo Switch. Συγκεκριμένα, τα remakes των DS τίτλων από το 2006 κατάφεραν το δεύτερο πιο επιτυχημένο launch Switch τίτλου στην Ιαπωνία, χάνοντας την πρωτιά μόνο από το Animal Crossing: New Horizons που είχε πουλήσει 1.88 εκατομμύρια σε αντίστοιχο διάστημα.

Μάλιστα, τα Brilliant Diamond & Shining Pearl ξεπέρασαν στην συγκεκριμένη αγορά και τα Sword & Shield, τα οποία στις τρεις πρώτες μέρες τους είχαν πουλήσει 31,000 λιγότερα αντίτυπα.

Τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review των Unboxholics πατώντας εδώ.