Μεγάλες αποχωρήσεις από τη DICE μετά την κυκλοφορία του Battlefield 2042

Ο επικεφαλής σχεδιασμού λέει αντίο στην ομάδα
25 Νοεμβρίου 2021 09:52
Μεγάλες αποχωρήσεις από τη DICE μετά την κυκλοφορία του Battlefield 2042

Τα κακά μαντάτα για την DICE συνεχίζονται, αφού μετά την κυκλοφορία του Battlefield 2042, το οποίο κατακεραυνώθηκε από την κοινότητα, πολλοί developers φαίνεται πως αποφάσισαν να πουν αντίο στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το VGC και ο ρεπόρτερ Tom Henderson, ο επικεφαλής σχεδιασμού της DICE, Fawzi Mesmar, ανακοίνωσε ήδη την αποχώρησή του. Ο Mesmar είχε ενταχθεί στο δυναμικό του σουηδικού στούντιο το 2019 και από τότε επέβλεπε τα Battlefield και Star Wars: Battlefront franchises, όντας υπεύθυνος για τη διαχείριση μιας ομάδας από τουλάχιστον 80 creative directors και game designers.

Το μέσο κατάφερε να αποκτήσει το εσωτερικό email που στάλθηκε στους υπαλλήλους της DICE, το οποίο αναφέρει:

Ήταν απόλυτη ευχαρίστηση που εργάστηκα σε μια από τις καλύτερες σχεδιαστικές ομάδες του γαλαξία. Η απίστευτη δουλειά που κάνετε συνεχίζει να με εμπνέει κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και ελπίζω να μη σας απογοήτευσα.

Ωστόσο, μου έκαναν μια προσφορά από άλλη εταιρία, την οποία δε μπορούσα να αρνηθώ και είχαν την καλοσύνη να με περιμένουν μέχρι να κυκλοφορήσει το Battlefield 2042. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για μένα να είμαι εδώ με την ομάδα, καθώς πετύχαμε αυτό το ιστορικό ορόσημο.

Ενώ ο Oskar [Gabrielson, επικεφαλής της DICE] και εγώ συζητάμε τα σχέδια διαδοχής μου εδώ και αρκετό καιρό - και τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα - επιλέξαμε να καθυστερήσουμε αυτή την ανακοίνωση μέχρι μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι - δικαίως - στο παιχνίδι, για το οποίο καταβάλλαμε μια μνημειώδη προσπάθεια. 

Η τελευταία μέρα του Mesmar στην DICE θα είναι η Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποχώρηση του συγκεκριμένου υψηλόβαθμου στελέχους φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Συγκεκριμένα, ο Henderson αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως μπορούμε να περιμένουμε πολλές ακόμη αποχωρήσεις, σε βαθμό που η DICE θα μοιάζει σχεδόν με νέο στούντιο.

Το Battlefield 2042 είναι διαθέσιμο από τις 19 Νοεμβρίου για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.