Απίστευτο bug στο remaster του GTA ΙΙΙ έγινε viral– To αμάξι μεγαλώνει όσο στρίβεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εξήγηση πίσω από το βίντεο της Definitive Edition που έγινε viral
17 Νοεμβρίου 2021 12:59
Απίστευτο bug στο remaster του GTA ΙΙΙ έγινε viral– To αμάξι μεγαλώνει όσο στρίβεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικά εικοσιτετράωρα και το internet δεν το έχει αφήσει σε ησυχία, δημιουργώντας αμέτρητα memes, κάνοντας πραγματικά αξιοπερίεργες ανακαλύψεις, μέχρι και…review bombing στο Metacritic.

Τώρα, στο πλαίσιο αυτό έγινε viral στο internet ένα bug του Grand Theft Auto III - The Definitive Edition. Συγκεκριμένα, ένας παίκτης ανακάλυψε προς έκπληξή του πως όσο έστριβε γρήγορα δεξιά-αριστερά το όχημά του, αυτό μεγάλωνε! Ναι, καλά διαβάσετε, κάτω από ορισμένες συνθήκες, το όχημα μεγαλώνει, όσο ο παίκτης στρίβει και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό.

Μόνο στο Twitter το συγκεκριμένο βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 1.6 εκατομμύρια προβολές, ενώ αντίστοιχα και στο Reddit συγκέντρωσε άλλες 2 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 109 χιλιάδες upvotes.

Όσο ξεκαρδιστικό και αν είναι το bug δε θα ήταν δίκαιο να αποδοθεί πλήρως στη Definitive Edition, παρά τα πολλά προβλήματα που έχει ομολογουμένως το remastered πακέτο. Συγκεκριμένα, ο ειδήμων του Digital Foundry, John Linneman, έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει. Περνώντας σε λεπτομέρειες, τόνισε πως το bug που παρουσιάζει το βίντεο υπάρχει και στο αρχικό παιχνίδι. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, όμως, είναι το πως κατάφερε να επιβιώσει το πρόβλημα μέχρι και στη Definitive Edition. Όπως είναι γνωστό, τα remasters βασίζονται στα ports που είχαν γίνει πριν μερικά χρόνια στα smartphones και μάλιστα έχουν αλλάξει εξ ολοκλήρου και μηχανή γραφικών, μεταπηδώντας πλέον στην Unreal Engine 4.

Επομένως, είναι πραγματικά εντυπωσιακό που το bug όχι μόνο «επέζησε» στο αρχικό port, αλλά και από την μεταφορά σε μια εξ ολοκλήρου νέα μηχανή γραφικών. Ο Linneman δήλωσε σχεδόν σοκαρισμένος από το γεγονός, όπως μπορείτε να δείτε από το tweet του που ακολουθεί παρακάτω.

Για την ιστορία, το remastered πακέτο, το οποίο φέρνει την  τριλογία των Grand Theft Auto IIIGrand Theft Auto: Vice City και Grand Theft Auto: San Andreas στις σύγχρονες πλατφόρμες είναι πλέον διαθέσιμο για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC και Switch.