70+ παιχνίδια από τα Xbox 360 και Xbox προστέθηκαν στο Backwards Compatibility

Με βελτιώσεις σε όλες τις σύγχρονες κονσόλες
15 Νοεμβρίου 2021 23:00
70+ παιχνίδια από τα Xbox 360 και Xbox προστέθηκαν στο Backwards Compatibility

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια Xbox, η Microsoft ανακοίνωσε στο ειδικό επετειακό της event πως περισσότερα από 70 παιχνίδια του Xbox 360 και του Original Xbox ήρθαν στο Backwards Compatibility. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι κάτοχοι Xbox One ή Xbox Series X|S θα μπορούν να τα απολαύσουν χρησιμοποιώντας τα αντίτυπα που ήδη έχουν ή να τα βρουν εκ νέου στο Microsoft Store.

Μεταξύ των παιχνιδιών που προστέθηκαν στο Backwards Compatibility συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η Max Payne και η F.E.A.R. σειρά, τα υπόλοιπα Skate παιχνίδια και 20 τίτλοι του αρχικού Xbox, όπως τα Dead or Alive Ultimate, Star Wars: Jedi Knight II, Star Wars: Starfighter και Otogi.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με όλες τις νέες προσθήκες:

Περνώντας στα τεχνικά, όλα τα παιχνίδια έχουν βελτιώσεις στα Xbox Series X|S, όπως Auto HDR και σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερη ανάλυση.

Συγχρόνως, αξίζει να σημειωθεί πως 11 τίτλοι από τις νέες προσθήκες θα υποστηρίζουν την τεχνολογία FPS Boost, η οποία διπλασιάζει την απόδοση στα 60FPS. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται τα F.E.A.R., F.E.A.R. 3, Binary Domain και NIER.

Παράλληλα, 26 παιχνίδια που υπήρχαν ήδη στο backwards compatibility πρόγραμμα, όπως όλο το Gears of War franchise, τα Fallout 3, Fallout: New Vegas, Elder Scrolls IV: Oblivion, Dragon Age: Origins, Dead Space 2 & 3, Alan Wake και Sonic Generations, ενημερώθηκαν και αυτά με FPS Boost υποστήριξη.

Τέλος, η Microsoft επισήμανε πως αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση του backwards compatibility προγράμματος, μιας και πλέον έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια περεταίρω εμπλουτισμού, εξαιτίας licensing ζητημάτων, νομικών θεμάτων και τεχνικών περιορισμών.