To Fortnite αφαιρεί περιεχόμενο με τον Travis Scott στον απόηχο της τραγωδίας του Astroworld

Η αιματοβαμμένη συναυλία που άφησε πίσω της 8 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες
08 Νοεμβρίου 2021 20:48
To Fortnite αφαιρεί περιεχόμενο με τον Travis Scott στον απόηχο της τραγωδίας του Astroworld

Η Epic Games αποφάσισε να κατεβάσει περιεχόμενο από το item shop του Fortnite το οποίο σχετίζονταν με τον Travis Scott, καθώς ο διάσημος αμερικανός ράπερ θα έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στον απόηχο της τραγωδίας του Astroworld στο Τέξας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα από το Daily τμήμα του Item Shop αφαιρέθηκε του "Out West" emote, το οποίο περιέχει δείγμα από το ομώνυμο κομμάτι του Travis Scott και των Jackboys. Η support σελίδα του Fortnite στο Twitter αναγνώρισε την αφαίρεση του εν λόγω περιεχομένου χωρίς ωστόσο να δώσει επίσημα κάποια εξήγηση. 

Για όσους δε γνωρίζουν, την περασμένη Παρασκευή ο Travis Scott συμμετείχε στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ, το οποίο ο ίδιος διοργανώνει και κατά τη διάρκεια της συναυλίας του ποδοπατήθηκε κόσμος, με αποτέλεσμα να βαφτεί με αίμα η συναυλία και να αφήσει πίσω της 8 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες. 

Από τα τοπικά μέσα λέγεται πως μια είσοδος του φεστιβάλ είχε σπάσει στην προσπάθεια να μπει μέσα χιλιάδες κόσμος χωρίς εισιτήρια, με τις πληροφορίες να λένε πως παρευρέθησαν πάνω από 50.000 άτομα στον χώρο ανεβάζοντας τον κίνδυνο για κάποιο ατύχημα. Το υπόλοιπο φεστιβάλ σαφώς ακυρώθηκε. 

Ωστόσο παρά την αφαίρεση του εν λόγω emote δεν έχει μπλοκάρει την αγορά ή την χρήση του Travis Scott character skin εντός του Fortnite.