Η Devolver Digital μπήκε στο χρηματιστήριο και το PlayStation αγόρασε το 5%

Ενώ εξαγόρασε συγχρόνως τρία στούντιο
05 Νοεμβρίου 2021 13:30
Η Devolver Digital μπήκε στο χρηματιστήριο και το PlayStation αγόρασε το 5%

Όπως ανακοίνωσε, η Devolver Digital έγινε πλέον Ανώνυμη Εταιρεία, αφού εντάχθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με την αξία της να ξεπερνά τα 800 χιλιάδες ευρώ. Με την κίνηση αυτή, η εταιρία φιλοδοξεί πως θα μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στα παιχνίδια που ετοιμάζει ήδη, να συνάψει νέες συνεργασίες που παλιότερα ίσως να μην ήταν εφικτές και να προσθέσει στο δυναμικό της περισσότερους developers.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών ανήκει ακόμη σε υπαλλήλους της Devolver Digital, ενώ τονίζεται μάλιστα πως όποιος εργάζεται για την εταιρία έχει ποσοστό. Όπως είναι φυσικό, όμως, υπήρξαν και άλλοι επενδυτές. Μεταξύ τους και το PlayStation, το οποίο ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 5% της εταιρίας.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό tweet της Sony, μέσα από το οποίο δήλωσε πως είναι τιμή της που επένδυσε.

Τέλος, μαζί με την ένταξη της εταιρίας στο χρηματιστήριο, ανακοινώθηκε και η εξαγορά τριών ομάδων ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, κάτω από την ομπρέλα της Devolver προστέθηκαν οι Dodge Roll (Enter the Gungeon), Nerial (Reigns, Card Shark) και FireFly Studios(Stronghold).

Για την ιστορία, η Devolver Digital ιδρύθηκε το 2009 στο Τέξας και είναι γνωστή για εξαιρετικά παιχνίδια όπως τα Hotline Miami, Shadow Warrior, OillOlli, Loop Hero και Death's Door, καθώς και για τις μοναδικές E3 παρουσιάσεις-παρωδίες της.