Νέα τεράστια καθυστέρηση για Overwatch 2 και Diablo 4

Πότε να τα περιμένουμε πλέον
03 Νοεμβρίου 2021 09:58
Νέα τεράστια καθυστέρηση για Overwatch 2 και Diablo 4

Κακά μαντάτα επιφύλασσε η Activision Blizzard για τους παίκτες που ανυπομονούν να παίξουν τα Overwatch 2 και Diablo 4. Συγκεκριμένα, εν μέσω της φυγής υψηλόβαθμων στελεχών και developers που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, καθώς το μεγάλο σκάνδαλο περί κακοποίησης βρίσκεται ακόμη σαν μαύρο σύννεφο πάνω από την εταιρία, ανακοινώθηκε πως οι δύο τίτλοι θα χρειαστεί να καθυστερήσουν.

Πότε θα κυκλοφορήσουν τελικά τα Overwatch 2 και Diablo 4;

Αν και δεν υπήρξε νέα συγκεκριμένη ημερομηνία από την Activision Blizzard, ο τρόπος που περιγράφει την καθυστέρηση στα οικονομικά της αποτελέσματα, αφήνει να εννοηθεί πως θα χρειαστεί να περιμένουμε όλο το 2022. Επομένως, τα Overwatch 2 και Diablo 4 μάλλον θα καταφθάσουν το 2023.


Αναλυτικότερα, η εταιρία δήλωσε:

Καθώς εργαζόμαστε με τη νέα ηγεσία στη Blizzard, αλλά και εντός των ίδιων των franchises, ιδιαίτερα σε ορισμένους βασικούς δημιουργικούς ρόλους, έχει καταστεί προφανές ότι μέρος του περιεχομένου της Blizzard που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος θα επωφεληθεί από περισσότερο χρόνο ανάπτυξης, για να φτάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Σχεδιάζουμε ακόμη να κυκλοφορήσουμε αρκετό περιεχόμενο από τη Blizzard μέσα στο επόμενο έτος, ωστόσο πλέον προγραμματίζουμε για αργότερα την κυκλοφορία των Overwatch 2 και Diablo IV, σε σχέση με αυτό που οραματιζόμασταν αρχικά.

Για την ιστορία, οι ομάδες ανάπτυξης και των δύο τίτλων υπέφεραν από μεγάλες αποχωρήσεις τον τελευταίο καιρό. Μεταξύ άλλων, από την Blizzard έφυγε ο director του Overwatch 2 Jeff Kaplan και ο executive producer Chacko Sonny. Παράλληλα, από την ομάδα του Diablo IV αποχώρησε ο game director Luis Barriga και ο lead designer Jesse McCree. Παράλληλα, σχεδόν και όλα τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας αποτελούν παρελθόν και πλέον την διοίκηση της Blizzard έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Mike Ybarra (προηγουμένως υπεύθυνος για το λειτουργικό του Xbox οικοσυστήματος).