Ο φιλοζωικός οργανισμός PETA τάσσεται κατά του Far Cry 6 για τις «κοκορομαχίες» του

Εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση
12 Οκτωβρίου 2021 18:28
Ο φιλοζωικός οργανισμός PETA τάσσεται κατά του Far Cry 6 για τις «κοκορομαχίες» του

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ‘Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων’ (PETA) τάχθηκε δημοσίως κατά του Far Cry 6, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, το open world παιχνίδι της Ubisoft περιλαμβάνει ένα mini-game με κοκορομαχίες, το οποίο μοιάζει με fighting τίτλους, όπως το Street Fighter ή το Mortal Kombat, βάζοντας τον παίκτη να πολεμήσει με το ζώο του αντιπάλου του μέχρι τελικής πτώσεως.

Η συμπερίληψη αυτής της δραστηριότητας στον τίτλο "δοξάζει την κακοποίηση των ζώων" σύμφωνα με την PETA Λατινικής Αμερικής, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η μετατροπή ενός φρικιαστικού και αιματηρού αθλήματος, όπως οι κοκορομαχίες, σε ένα παιχνίδι τύπου Mortal Kombat απέχει πολύ από την πραγματική καινοτομία, καθώς η σημερινή κοινωνία αντιτίθεται σθεναρά στον εξαναγκασμό των ζώων να παλεύουν μέχρι θανάτου. Οι κόκορες που χρησιμοποιούνται στις κοκορομαχίες είναι εφοδιασμένοι με αιχμηρά σπιρούνια που σχίζουν τη σάρκα και τα οστά, προκαλώντας αγωνιώδεις και θανατηφόρους τραυματισμούς. Η PETA Latino προτρέπει την Ubisoft να αντικαταστήσει αυτό το κατακριτέο mini-game με ένα που δεν παροτρύνει αυτή τη σκληρότητα.

Για την ώρα η Ubisoft δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση και η δραστηριότητα παραμένει ως έχει εντός του παιχνιδιού.

Το Far Cry 6 είναι διαθέσιμο για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Google Stadia και Amazon Luna.