Χωρίς cross-save και cross-play το Monster Hunter Rise σε PC και Switch

Η Capcom προσπάθησε, αλλά δε θα υποστηρίζεται
12 Οκτωβρίου 2021 08:58
Χωρίς cross-save και cross-play το Monster Hunter Rise σε PC και Switch

Πριν μερικές ημέρες μάθαμε και επίσημα από την Capcom ότι το Monster Hunter Rise θα κυκλοφορήσει τελικά στο PC τον ερχόμενο Ιανουάριο. Εύλογα, πολλοί παίκτες αναρωτήθηκαν αν οι χρήστες του Nintendo Switch μπορούν με κάποιο τρόπο να παίξουν παρέα με τους παίκτες που θα το αγοράσουν στο PC.

Μετά από πολλές ερωτήσεις των fan προς την Capcom, η ιαπωνική εταιρία απάντησε επίσημα λέγοντας πως το cross-play, αλλά και το cross-save, δε θα υποστηρίζονται. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε ήδη save στο Nintendo Switch και θέλετε να δοκιμάσετε τον RPG τίτλο στο PC, με τον ίδιο χαρακτήρα, δε θα μπορείτε.

Επίσης, οι δύο πλατφόρμες δε θα επικοινωνούν μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος φίλος σας προβεί σε αγορά σε διαφορετική πλατφόρμα απ’ ότι εσείς, δε θα είναι εφικτό το multiplayer. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω tweet, η Capcom έψαξε αρκετά για αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, αλλά δυστυχώς, προς το παρόν, δε θα υποστηρίζονται.

Το Monster Hunter Rise θα κυκλοφορήσει στο PC στις 12 Ιανουαρίου 2022 (μέσω Steam). Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούν να απολαύσουν τον τίτλο σε 4K ή ultrawide αναλύσεις, χωρίς περιορισμούς στο framerate και με υψηλότερης ευκρίνειας textures.