Το Star Citizen κόβει ξανά την ανάσα με την κλίμακά του σε 35 λεπτά νέου gameplay

Αλλά δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας
11 Οκτωβρίου 2021 14:07
Το Star Citizen κόβει ξανά την ανάσα με την κλίμακά του σε 35 λεπτά νέου gameplay

Η ανάπτυξη του Star Citizen συνεχίζεται και έτσι η Cloud Imperium Games πραγματοποίησε τώρα το νέο της CitizenCon event της, σε ψηφιακή μορφή αυτή τη φορά. Κατά τη διάρκειά του, η ομάδα παρουσίασε διάφορα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν στον διαστημικό τίτλο, ενώ αποκαλύφθηκε και νέο περιεχόμενο που θα εμπλουτιστεί την εμπειρία, όπως μερικά νέα πλοία και μια νέα τοποθεσία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το σόου ξεκίνησε με ένα μήνυμα από τον επικεφαλής της ομάδας Chris Roberts. Στο πλαίσιο αυτό ο Roberts μίλησε για τις προκλήσεις της πανδημίας, αφού η ομάδα του των 720 developers χρειάστηκε να υιοθετήσει ένα μοντέλο εργασίας από το σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, επισήμανε πως το 2020 και το 2021 ήταν εξαιρετικές χρονιές για το Star Citizen, το οποίο είχε περισσότερους καθημερινούς παίκτες από ποτέ.

Συνεχίζοντας, το CitizenCon χωρίστηκε σε μια πληθώρα από ήδη καταγεγραμμένα βίντεο, το καθένα από τα οποία εστιάζε σε μια διαφορετική πτυχή της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Highlight ήταν το Life In The 'Verse panel, το οποίο περιλάμβανε πάνω από μισή ώρα νέων άκρως εντυπωσιακών gameplay πλάνων. Σε αυτό η ομάδα παρουσίασε εντυπωσιακές τεχνολογίες, όπως τα νέα της volumetric σύννεφα, καθώς και το νέο σύστημα που θα μπορούν να επισκεφτούν οι παίκτες, ονόματι Pyro.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το panel, αλλά και μόνο του το gameplay απόσπασμα που είχε συνολική διάρκεια περίπου 35 λεπτά. Ακολουθεί επίσης και το cinematic βίντεο του Origin 400i, ενώ για ακόμη περισσότερο υλικό από το event μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο κανάλι του παιχνιδιού πατώντας εδώ.

Δυστυχώς, το CitizenCon ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει ξανά στον ορίζοντα καμία ημερομηνία κυκλοφορίας. Το μόνο που γνωρίζουμε όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα είναι πως το 3.16 update αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, το 3.17 κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και το 3.18 στο δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι και η απουσία του Squadron 42. Πρόκειται για το cinematic single-player campaign του παιχνιδιού, στο οποίο πρωταγωνιστούν διάφοροι αστέρες του Holywood, όπως ο Mark Hamill. Ωστόσο, τον Οκτώβριου του 2020 η ομάδα ανάπτυξης είχε παραδεχθεί πως η ανάπτυξη βρίσκεται πίσω από τον προγραμματισμό και τελικά, επτά χρόνια μετά το αρχικό πλάνο, δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.