Το Metroid Dread έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων του franchise στο Ηνωμένο Βασίλειο

Απίστευτο ντεμπούτο για την περιπέτεια της Samus
11 Οκτωβρίου 2021 12:46
Το Metroid Dread έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων του franchise στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε μια αρκετά “γεμάτη” περίοδο με πληθώρα νέων κυκλοφοριών, η Samus κατάφερε να διεκδικήσει μια από τις πρώτες θέσεις των UK Boxed Charts. Συγκεκριμένα, το Metroid Dread ήταν το τρίτο παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσει και το ρεκόρ της σειράς γενικότερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στην κορυφή βρίσκουμε το FIFA 22 της EA, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να βρίσκεται στη λίστα σχεδόν κάθε εβδομάδα μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου τίτλου της ποδοσφαιρικής σειράς, αν αναλογιστούμε την τεράστια δημοφιλή του franchise στη συγκεκριμένη αγορά. Περισσότερο ενδιαφέρον έχουν, λοιπόν, οι επόμενες θέσεις των charts.

Δεύτερο είναι το Far Cry 6, το οποίο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα εμπορικά στάνταρ της σειράς, τουλάχιστον όσον αφορά τα retail αντίτυπα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του είναι μειωμένες κατά 70% σε σχέση με το Far Cry 5 που κυκλοφόρησε στο Μάρτιο του 2018. Το 47% των πωλήσεών του αφορούν την PS5 έκδοση, το 29% την Xbox έκδοση και το 24% την έκδοση του PS4. Η πτώση σε σχέση με το πέμπτο κεφάλαιο μπορεί να μοιάζει γιγαντιαία, αλλά αν συνυπολογιστούν και οι ψηφιακές πωλήσεις η εικόνα μάλλον είναι πολύ διαφορετική. Το ίδιο συνέβη και με το FIFA 22 που είχε πολύ χειρότερη εμπορική πορεία όσον αφορά τα retail αντίτυπα, αλλά διέπρεψε στα ψηφιακά καταστήματα.

Περνώντας στην τρίτη θέση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το Metroid Dread, αν και δε γνωρίζουμε πως τα πήγε στο Nintendo eShop, κατάφερε να σπάει το retail ρεκόρ της σειράς. Συγκεκριμένα είναι το Metroid Dread παιχνίδι με τις γρηγορότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασιλείου, ξεπερνώντας το Metroid Prime 3: Corruption του Nintendo Wii. Μάλιστα, ο τίτλος πούλησε τρεισήμισι φορές περισσότερο από το τελευταίο 2D Metroid, το Samus Returns που έφτασε στο 3DS το 2017. Τα νέα είναι σίγουρα θετικά για τους λάτρεις της σειράς, αφού επιτέλους φαίνεται πως ξεκινά να απολαμβάνει την εμπορική πορεία που της αξίζει.

Τέλος, όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες, το Alan Wake Remastered κατέλαβε την πέμπτη θέση των charts, βρίσκοντας αρκετούς νέους παίκτες στις PlayStation κονσόλες, αφού το 63% των πωλήσεων προέχεται από την PS5 έκδοση, το 21% από την PS4 έκδοση και μόλις το 17% από την κοινή Xbox έκδοση. Η άλλη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας, το Super Monkey Ball: Banana Mania, βρέθηκε στην όγδοη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα είχαμε και την άφιξη του OLED Switch μοντέλου, κάτι που οδήγησε σε αυξημένες πωλήσεις για διάφορα από τα ήδη πετυχημένα παιχνίδια του συστήματος, όπως το Mario Kart 8: Deluxe και το Animal Crossing: New Horizons.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τις δέκα εμπορικότερες retail κυκλοφορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου.

  1. FIFA 22
  2. Far Cry 6
  3. Metroid Dread
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Alan Wake Remastered
  6. Minecraft (Switch)
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Super Monkey Ball: Banana Mania
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  10. Grand Theft Auto 5