Το Diablo 4 αλλάζει director - Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στη Blizzard

«Η δέσμευσή μας στο παιχνίδι είναι ακλόνητη»
09 Οκτωβρίου 2021 08:56
Το Diablo 4 αλλάζει director - Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στη Blizzard

Τα ντόμινο από την αγωγή που κατέθεσε το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια έναντι της Activision Blizzard συνεχίζουν να πέφτουν, με την εταιρία να κατηγορείται για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, διακρίσεις και τοξικό εργασιακό περιβάλλον εργασίας γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, το άκρως αναμενόμενο Diablo IV είχε μείνει χωρίς director, μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Luis Barriga.

Τώρα η Blizzard ανακοίνωσε πως το παιχνίδι άλλαξε χέρια και πλέον τη θέση του director ανέλαβε ο Joe Shely. Πρόκειται για ένα βετεράνο σχεδιαστή που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην ομάδα, αφού έχει συνεισφέρει στο Diablo 3: Reaper of Souls, καθώς και στα expansions του World of Warcraft, The Burning Crusade και Wrath of the Lich King.

Μαζί με την ανακοίνωση του νέου του ρόλου, ο Shely επισήμανε πως η Blizzard γενικότερα επεξεργάζεται τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, ωστόσο η ανάπτυξη του Diablo συνεχίζεται παράλληλα. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Πολλά έχουν συμβεί από όταν δημοσιεύσαμε το τελευταίο μας blog και η σκληρή δουλειά για να εφαρμόσουμε τις αξίες που φιλοδοξούμε πρέπει να συνεχιστεί. Παράλληλα με αυτό το σημαντικό έργο, συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Diablo IV.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συγκροτήσει μια εξαιρετική ομάδα με απίστευτο πάθος για το Diablo IV. Εσείς, οι fans του Diablo, είστε ένα κρίσιμο μέλος αυτής της ομάδας. Με τη βοήθεια των πολύτιμων σχολίων σας βελτιωνόμαστε σε σταθερή βάση και εμβαθύνουμε την εμπειρία του παιχνιδιού. Έχουμε τρόπους να προχωρήσουμε και παρόλο που πολλά έχουν αλλάξει, η δέσμευσή μας στο παιχνίδι παραμένει ακλόνητη.

Το Diablo IV βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τους ηλεκτρονικούς και τις κονσόλες και για την ώρα η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει άγνωστη.