Το Resident Evil 7 έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ της σειράς

Αγγίζοντας τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις
08 Οκτωβρίου 2021 14:40
Το Resident Evil 7 έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ της σειράς

Η Capcom πριν μερικά εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε πως το Monster Hunter Rise του Nintendo Switch έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, αφού οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 7.5 εκατομμύρια αντίτυπα. Τώρα, η ιαπωνική εταιρία επιστρέφει μια μια ακόμη σχετική ανακοίνωση. Αυτή έχει να κάνει με τη τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το Resident Evil 7.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, το έβδομο κεφάλαιο της σειράς αγαπήθηκε από τους παίκτες παγκοσμίως, αφού μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, με αποτέλεσμα να φιγουράρει στην πρώτη θέση ολόκληρου franchise, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι.

Πρέπει, όμως, να γίνουν μερικές διευκρινήσεις. Αρχικά, οι αριθμοί που μετρά η Capcom έχουν να κάνουν με τα αντίτυπα που έχουν αποσταλεί προς πώληση στα καταστήματα, σε συνδυασμό με τις ψηφιακές πωλήσεις. Παράλληλα, σημαντική ώθηση στις πωλήσεις του έβδομου κεφαλαίου έδωσε και το bundle πακέτο που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες και περιείχε το Resident Evil 7, αλλά και το Resident Evil Village μαζί, το οποίο και αυτό γνώρισε πολύ καλή πορεία με περισσότερα από 4.5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως αν προσμετρηθούν και οι πωλήσεις των εκδόσεων, το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της σειράς είναι το Resident Evil 5 με σχεδόν 14 εκατομμύρια. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μόνο τις αρχικές εκδόσεις, το Resident Evil 5 είχε πουλήσει 8 εκατομμύρια, εξού και η χαμηλότερη θέση στην κατάταξη στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Με τον ίδιο τρόπο κατάταξης, δεύτερο και πιο επιτυχημένο εμπορικά παιχνίδι της σειράς είναι το Resident Evil 2 Remake, το οποίο μετράει μέχρι στιγμής περισσότερα από 8.6 εκατομμύρια αντίτυπα.