Ο Randy Pitchford αποχωρεί από την Gearbox Software για να ασχοληθεί με ταινίες και σειρές

Μέσα από τα Gearbox Studios
07 Οκτωβρίου 2021 13:57
Ο Randy Pitchford αποχωρεί από την Gearbox Software για να ασχοληθεί με ταινίες και σειρές

Εσωτερικές αλλαγές στη Gearbox, αφού ο συνιδρυτής της, Randy Pitchford, αποχωρεί από το ρόλο του ως πρόεδρος της Gearbox Software. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος chief technology officer Steve Jones θα αναλάβει τη διοίκηση του gaming στούντιο, ενώ ο Pitchford θα παραμείνει ο CEO της συνολικής Gearbox Entertainment, εστιάζοντας τις προσπάθειές του στο νεοσύστατο τμήμα Gearbox Studios.

Τα Gearbox Studios θα επιβλέπουν την ανάπτυξη της επερχόμενης Borderlands ταινίας και άλλα projects που αφορούν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Όσον αφορά τον Jones, εργάζεται στη Gearbox από το 1999, έχοντας συνεισφέρει στο Half-Life: Opposing Force, στην PC μεταφορά του πρώτου Halo, στο Brothers in Arms και στα δύο πρώτο Borderlands.

Μέσα από μια δημοσίευση του στο Twitter, ο Pitchford ξεκαθάρισε πως θα είναι πλέον υπεύθυνος για γενικότερες δημιουργικές αποφάσεις και τη συνολική στρατηγική της εταιρίας. Το εν λόγω tweet ακολουθεί παρακάτω.

Για την ιστορία, ο Randy Pitchford είναι μια φυσιογνωμία της βιομηχανίας που έχει μπλεχτεί σε μερικά καθόλου κολακευτικά σκάνδαλα. Συγκεκριμένα, είχε δικαστικά μπλεξίματα για ένα USB stick που ξέχασε σε δημόσιο χώρο και το οποίο υποτίθεται πως περιλάμβανε παράνομο πορνογραφικό περιεχόμενο. Παράλληλα, και ο πρώην voice actor του Claptrap τον έχει στείλει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για σωματική επίθεση. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνεται και ένα σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων, αφού ο πρώην δικηγόρος της Gearbox τον είχε κατηγορήσει για τη λήψη ενός “μυστικού” bonus 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Tags: