Η Nintendo κατακεραυνώνει άμεσα τις νέες φήμες για 4Κ Switch Pro – Επίσημες δηλώσεις

Διέψευσε εντός ωρών το ρεπορτάζ
30 Σεπτεμβρίου 2021 12:33
Η Nintendo κατακεραυνώνει άμεσα τις νέες φήμες για 4Κ Switch Pro – Επίσημες δηλώσεις

Σας έλειψαν οι φήμες και οι εικασίες για το Nintendo Switch Pro που δίχως υπερβολή μας απασχολούν εδώ και χρόνια; Αυτή η είδηση είναι για εσάς λοιπόν.

Αναλυτικότερα, πριν μερικές ώρες ο γνωστός ρεπόρτερ του Bloomberg, Takashi Mochizuki, ισχυρίστηκε πως τουλάχιστον 11 στούντιο έχουν στην κατοχή τους development kits για ανάπτυξη 4K Switch παιχνιδιών. Οι εν λόγω εταιρίες είναι από μεγάλοι publishers, μέχρι μικρά στούντιο, ακόμη και εταιρίες που δεν έχουν φτιάξει ποτέ ξανά παιχνίδια για κονσόλες, όπως η Zynga. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του Takashi, η 4K κονσόλα της Nintendo αναμένεται να κυκλοφορήσει ίσως και μετά τα τέλη του 2022.

Ωστόσο, η Nintendo ήρθε να βάλει αμέσως φρένο στις φήμες και τις εικασίες, σπεύδοντας να ακυρώσει δημόσια την εγκυρότητα του ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός τοποθετήθηκε επίσημα μέσα από τον ιαπωνικό εταιρικό του Twitter λογαριασμό, τονίζοντας:

Στις 30 Σεπτεμβρίου ένα ειδησεογραφικό ρεπορτάζ ισχυρίστηκε λανθασμένα πως η Nintendo παρέχει εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών για μια Nintendo Switch κονσόλα με 4K δυνατότητες. Για να διασφαλίσουμε πως υπάρχει σωστή κατανόηση μεταξύ των επενδυτών και των πελατών μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτό το ρεπορτάζ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ξανά ότι, όπως ανακοινώσαμε τον Ιούλιο, δεν έχουμε σχέδια για κανένα νέο μοντέλο εκτός από το Nintendo Switch – OLED, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου του 2021.

Όπως φαίνεται, όσοι περιμένουν μια Nintendo κονσόλα με ικανότερο hardware και 4K δυνατότητες θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή. Για την ώρα, η προσοχή της εταιρίας είναι στραμμένη στο Nintendo Switch – OLED, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου.