"Γονάτισαν" οι multiplayer servers του Diablo II – Σε επιφυλακή η Blizzard

Κυκλοφόρησε το άκρως αναμενόμενο remake
24 Σεπτεμβρίου 2021 12:56
"Γονάτισαν" οι multiplayer servers του Diablo II – Σε επιφυλακή η Blizzard

Το Diablo 2: Resurrected φαίνεται πως ξεπέρασε τις προσδοκίες της Blizzard, αφού λίγο μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού πριν μερικές ώρες, οι multiplayer servers σταμάτησαν να ανταποκρίνονται από τον υπερβολικό αριθμό παικτών που προσπάθησαν να συνδεθούν ταυτόχρονα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες στις περισσότερες περιοχές του κόσμου ερχόντουσαν αντιμέτωποι με το εξής μήνυμα όταν προσπαθούσαν να συνδεθούν στο παιχνίδι.

Ο Rod Fergusson, επικεφαλής του Diablo franchise στη Blizzard, επισήμανε πως η ομάδα συνάντησε αρκετές προκλήσεις και πλέον παρακολουθεί στενά την κατάσταση για να αυξήσει τη χωρητικότητα των servers ξανά αν είναι αναγκαίο. Παράλληλα, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στούντιο σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα, πλέον οι servers σε όλες τις περιοχές πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικοί, ενώ έχει επιλυθεί και το πρόβλημα με το ξεκλείδωμα των χαρακτήρων.

Ακολουθούν οι σχετικές δημοσιεύσεις:

Το Diablo 2: Resurrected είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ώρες για PC, Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 και Nintendo Switch. Μάλιστα, υποστηρίζει και cross-progression μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων, αλλά όχι cross-play, ενώ το co-op υποστηρίζει online μέχρι και για οκτώ παίκτες.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζεται, πρόκειται για ένα remake του εξαιρετικά δημοφιλούς action-RPG της εταιρίας, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά τον Ιούνιο του 2000. Το Resurrected πακέτο παραλαμβάνει τόσο το βασικό παιχνίδι, όσο και το Lord of Destruction expansion, με βελτιωμένα υψηλής ανάλυσης 3D γραφικά και Dolby 7.1 surround ήχο. Ναι, η ομάδα έχει κάνει τη μετάβαση από τα 2D sprites του αρχικού παιχνιδιού σε πλήρως 3D physically-based rendering, με δυναμικό σύστημα φωτισμού, βελτιωμένα  animations  και οπτικά εφέ, υποστηρίζοντας μέχρι και 4K αναλύσεις.

Από την άλλη, το λατρεμένο gameplay μένει ανεπηρέαστο και τα 3D γραφικά είναι απλά ένα ακόμη ‘layer’, οπότε θα μπορείτε όποτε θέλετε να κάνετε τη μετάβαση από τα παλιά γραφικά στα νέα. Η ομάδα δεν έχει πειράξει το balance, ούτε άλλες ατέλειες του αρχικού παιχνιδιού, όπως μικρολαθάκια στα κείμενα, αλλά έχει επιμεληθεί quality of life βελτιώσεις, όπως το νέο κοινό stash. Τέλος, τα cinematics επίσης έχουν ανανεωθεί οπτικά, ακολουθώντας την ποιότητα του υπόλοιπου παιχνιδιού.