Το Far Cry 6 δε θα εχει ray-tracing στα PS5 και Xbox Series X

Αλλά μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογίστες
22 Σεπτεμβρίου 2021 22:50
Το Far Cry 6 δε θα εχει ray-tracing στα PS5 και Xbox Series X

Με το Far Cry 6 να απέχει μόλις μερικές ημέρες, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά αποκαλύφθηκαν μερικές λεπτομέρειες για τον τεχνικό τομέα της μεγάλης κυκλοφοριας του Ubisoft, μέσα από μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Wccftech, η lead programmer της 3D ομάδας του τιτλου, Stephanie Brenham.

Ξεκινώντας με τα καλά νέα, η PC έκδοση του τίτλου θα υποστηρίζει το FidelityFX Super Resolution της AMD, μια τεχνολογία upscaling παρόμοια με το DLSS της Nvidia που αυξάνει την απόδοση, χωρίς να αλλοιώνει έντονα το οπτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, οι κάτοχοι ικανών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούν να απολαύσουν και ray-tracing χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, το Far Cry 6 θα υποστηρίζει μια υβριδική λύση για τις αντανακλάσεις του, η οποία θα συνδιάζει DXR (DirectX Raytracing) και SSLR (screen space local reflections), επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο ακόμα και σε παίκτες με mid-range συνθέσεις να απολαύσουν την προηγμένη τεχνολογία.

Από την άλλη, τα νέα δεν είναι και τόσο θετικά για τις κονσόλες επόμενης γενιάς, PS5 και Xbox Series X|S. Ούτε το σύστημα της Sony, ούτε τα συστήματα της Microsoft θα υποστηρίζουν ray-tracing, παρόλο που το έχουμε δει σε πολλά αλλά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και στο Watch Dogs: Legion της ίδιας της Ubisoft. Ομοίως, και το FSR της AMD δε θα υποστηρίζεται. Η ομάδα ανάπτυξης παρέλειψε τα χαρακτηριστικά αυτά, εστιάζοντας στον στόχο του 4K/60FPS.

Το Far Cry 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου για Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Ubisoft Connect, Ubisoft+, Epic Games Store και Google Stadia. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος θα προσφέρει δωρεάν next-gen αναβάθμιση και στο Xbox, αλλά και στο PlayStation οικοσύστημα.