Η PlatinumGames θέλει να φέρει το Star Fox Zero στο Nintendo Switch

Αλλά αυτό εξαρτάται από τη Nintendo
13 Σεπτεμβρίου 2021 09:58
Η PlatinumGames θέλει να φέρει το Star Fox Zero στο Nintendo Switch

Η PlatinumGames εκδήλωσε ανοιχτά το ενδιαφέρον της να φέρει το Star Fox Zero στο Nintendo Switch. Συγκεκριμένα, η ομάδα επισήμανε πως δεν είναι ωραίο που πολλά παλιότερα παιχνίδια παραμένουν “κλειδωμένα” σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στους νέους παίκτες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο VGC και αναφερόμενος στο Star Fox Zero, ο επικεφαλής της Platinum, Atsushi Inaba, δήλωσε:

Δεν είναι ωραίο που o κόσμος δε μπορεί να παίξει παλαιότερα παιχνίδια επειδή είναι κλειδωμένα εκτός πλατφόρμας, οπότε, αν ήταν δυνατόν, φυσικά θα θέλαμε να φέρουμε κάποιον από αυτούς τους παλαιότερους τίτλους μας στις νεότερες πλατφόρμες.

Εξαρτάται από το τι έχει ουσιαστικές πιθανότητες να συμβεί βέβαια, αλλά ναι, αν πρόκυπτε η ευκαιρία είναι σίγουρα κάτι που θα θέλαμε να σκεφτούμε.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε στην προκυμμένη περίπτωση όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με IP της Nintendo, οπότε οι ιδέες προέρχονται από τον ίδιο τον Miyamoto. Φυσικά, εκείνη την περίοδο έγιναν πολλές συζητήσεις μεταξύ της Platinum και της Nintendo, αλλά αν μας δινόταν η ευκαιρία να φέρουμε ξανά το Star Fox Zero στο Switch, θα ήταν περισσότερο θέμα του τι θα ήθελε ο Miyamoto να κάνει με αυτή την ευκαιρία και φυσικά θα το σεβόμασταν ξανά αυτό.

Η εμπειρία του Starfox Zero ήταν αρκετά στενά συνδεδεμένη με την ιδιαίτερη φύση του Wii U και την έξτρα οθόνη του gamepad, οπότε θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε τι θα άλλαζε μια σύγχρονη μεταφορά του τίτλου στο Switch. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της PlatinumGames, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται καθαρά από τη Nintendo.

Για την ιστορία, στο review του για τον τίτλο το 2016, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε επισημάνει:

Το Star Fox Zero κινείται πάνω στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην υπέρμετρη οικειότητα και τον νεωτερισμό, χωρίς να “τρώει τα μούτρα του”. Οι ομοιότητές του με το Star Fox 64 μπορεί να είναι αρκετές αλλά οι βελτιώσεις που φέρνει μαζί του, το μετατρέπουν σε ένα καλύτερο παιχνίδι από τον πρόγονό του σε πολλά σημεία. Ο απολαυστικός έλεγχος που εκμεταλλεύεται ιδανικά τις δυνατότητες του gamepad σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη έμφαση που έχει δοθεί σε ένα πιο “ανοικτό” gameplay και όχι στο on rail shooting – σήμα κατατεθέν της σειράς, ωφελούν κατά την άποψή μου, το τελικό αποτέλεσμα. Κάποιες τεχνικές ατασθαλίες, ιδιαίτερα στο Frame Rate είναι υπαρκτές αλλά δεν είναι αρκετές για να σπιλώσουν την συνολική εικόνα του τίτλου. Reboot, remake, remaster, reimagined ή κάτι λίγο απ’ όλα, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Star Fox Zero, είναι ένα ποιοτικό στον σχεδιασμό του και αβίαστα διασκεδαστικό παιχνίδι.