Fan έφτιαξε μόνος του remaster του The Simpsons: Hit & Run στην Unreal Engine 5! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μας δίνει μια γεύση από το πως θα ήταν ένα remake!
23 Αυγούστου 2021 09:21
Fan έφτιαξε μόνος του remaster του The Simpsons: Hit & Run στην Unreal Engine 5! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το The Simpsons: Hit & Run είναι ένα παιχνίδι που η γενιά που μεγάλωσε με PlayStation 2 μάλλον θυμάται πολύ καλά. Συγκεκριμένα, ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει το 2003 για PC, Xbox, PlayStation 2 και GameCube, καταφέρνοντας να αποσπάσει θετικές κριτικές και εντυπώσεις από τους παίκτες, αφού δανείστηκε τη φόρμουλα των Grand Theft Auto και την προσάρμοσε με επιτυχία στο χιουμοριστικό περιβάλλον των Simpsons.

Τώρα, ο ταλαντούχος Νεοζηλανδός προγραμματιστής και YouTuber Reuben "Reubs" Ward αποφάσισε να αναβαθμίσει τον τίτλο, αφού ήταν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών του χρόνων. Συγκεκριμένα, ο Reubs ετοίμασε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα ένα εντυπωσιακό remaster που χρησιμοποιεί τη δοκιμαστική έκδοση της ολοκαίνουργιας μηχανής γραφικών Unreal Engine 5 και έχει μέχρι και ray-tracing!

Το remaster του περιλαμβάνει την πρώτη αποστολή του τίτλου, καθώς και ολόκληρο τον χάρτη του. Ο Reubs χρησιμοποίησε έναν AI-upscaler για να βελτιώσει σχεδόν όλα τα textures του παιχνιδιού, ετοίμασε έναν Homer με πιο ζωντανά animations, πρόσθεσε οχήματα και σύστημα οδήγησης, NPCs, collectables και UI υψηλότερης ανάλυσης.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο lead designer του αρχικού παιχνιδιού, Joe McGinn, έμεινε εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια του Reubs, σχολιάζοντας:

Αυτό που κατάφερες είναι εκπληκτικό! Πραγματικά δίνει μια γεύση από το πώς μπορεί να έμοιαζε ένα πλήρες μοντέρνο remaster. Εντυπωσιακή δουλειά!

Βέβαια, οι πιθανότητες να δούμε κάποιο ολοκληρωμένο remake είναι μάλλον λίγες, αν αναλογιστούμε τον γραφειοκρατικό εφιάλτη των δικαιωμάτων. Το αρχικό παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει από την Vivendi Games, η οποία συγχωνεύθηκε με την Activision το 2008, δημιουργώντας την Activision Blizzard. Ωστόσο, στην εξίσωση μπαίνει και η Gracie Films που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία της animated σειράς, καθώς και η EA που ενδεχομένως να έχει ακόμη στην κατοχή της τα δικαιώματα δημιουργίας Simpsons παιχνιδιών.

Για την ώρα, λοιπόν, πρέπει να αρκεστούμε στο δημιούργημα του Reubs, μιας και η συνεργασία όλων των παραπάνω εταιριών είναι μάλλον απίθανη.