Μάλλον ακυρώθηκε η αποκλειστικότητα του PlayStation, WiLD, από τον Michel Ancel

Νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει
22 Αυγούστου 2021 15:54
Μάλλον ακυρώθηκε η αποκλειστικότητα του PlayStation, WiLD, από τον Michel Ancel

Θυμάστε το WiLD; Πρόκειται για μια αποκλειστικότητα του PlayStation από την ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Wild Sheep Studio που υπόσχονταν έναν διαφορετικό ανοιχτό κόσμο, με την πανίδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα προϊστορικό setting.

Το project είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το 2014 στη Gamescom και publisher θα ήταν η ίδια η Sony Interactive Entertainment. Στο τιμόνι της ανάπτυξης βρισκόταν ο Michel Ancel, δημιουργός των Rayman και Beyond Good & Evil, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στη σκηνή της Sony στο Paris Games Week 2015, παρουσιάζοντας ένα gameplay demo διάρκειας 5 λεπτών. Από τότε το παιχνίδι χάθηκε από προσώπου γης, με την εξαίρεση μιας off-screen φωτογραφίας το 2017.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από νέες πληροφορίες που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο έμπιστος δημοσιογράφος του VentureBeat, Jeff Grubb, το WiLD μάλλον έχει ακυρωθεί. Συγκεκριμένα, ο Grubb τονίζει ότι η ανάπτυξη κατέρρευσε όταν ο Michel Ancel παραιτήθηκε πέρυσι, αποχωρώντας για τα καλά από τη gaming βιομηχανία έπειτα από κατηγορίες περί τοξικής συμπεριφοράς, όπως σας ενημερώσαμε.

Ωστόσο, ο Grubb τόνισε ότι η ομάδα προσπάθησε να μείνει ενωμένη μετά την αποχώρηση του Ancel και να δουλέψει σε άλλα projects, ωστόσο δε γνωρίζει τι συνέβη τελικά με το στούντιο αυτό καθ’ αυτό.

Για την ώρα η Sony και το Wild Sheep Studio δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.