Εξαφανισμένο το logo της Activision από το Call of Duty εν μέσω του μεγάλου σκανδάλου

Η απάντηση της εταιρίας
21 Αυγούστου 2021 21:24
Εξαφανισμένο το logo της Activision από το Call of Duty εν μέσω του μεγάλου σκανδάλου

Όπως παρατήρησαν πολλοί παίκτες, η Activision μάλλον επιχειρεί να αποστασιοποιήσει το brand του Call of Duty από το πληγωμένο όνομά της, για το οποίο τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή έναντι της Activision Blizzard, η οποία κατηγορείται για αποτυχία διαχείρισης πολλαπλών περιστατικών κακοποίησης και παρενόχλησης εντός της εταιρίας. Αυτό οδήγησε σε μαζική απεργία, σε ένα δημόσιο μήνυμα υπογεγραμμένο από εκατοντάδες υπαλλήλους προς τη διοίκηση, σε δημόσια συγνώμη του CEO Bobby Kotick για την αρχική του άστοχη απάντηση, στην απομάκρυνση του επικεφαλής της Blizzard και γενικότερα σε ένα μπαράζ καταιγιστικών εξελίξεων που μαίνεται ακόμη, με νέες κατηγορίες και περιστατικά να έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας καθημερινά.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο Call of Duty, το trailer του ολοκαίνουργιου Vanguard δεν αναφέρει σε κανένα εμφανές σημείο το όνομα της Activision. Αντιθέτως, ξεκινά με την περίεργη φράση “Call of Duty presents” και ακόμη και στο τέλος του βίντεο υπάρχουν μόνο τα λογότυπα των ομάδων ανάπτυξης.

Προφανώς η κίνηση της εταιρίας έκανε εντύπωση σε πολλούς και έτσι ο δημοσιογράφος Stephen Tolito ήρθε σε επικοινωνία με αντιπρόσωπο της Activision, ο οποίος σχολίασε την εν λόγω απουσία λέγοντας:

Το Call of Duty συνεχίζει να επεκτείνεται σε ένα απίστευτο σύμπαν εμπειριών. Αυτή ήταν μια δημιουργική επιλογή που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο το Vanguard αντιπροσωπεύει την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία του franchise.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λογότυπο της Activision απουσιάζει πλέον και από την pre-order σελίδα του τίτλου στο Battle.net, σε αντίθεση με τα παιχνίδια της σειράς τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, η ομάδα ανάπτυξης του Call of Duty: Vanguard, Sledgehammer Games, ερωτήθηκε από το VentureBeat σχετικά με το πως σκοπεύει να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Πάνω σε αυτό, ο επικεφαλής του στούντιο, Aaron Halon, δήλωσε:

Φροντίζουμε να ακούμε την ομάδα μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσουμε τα πράγματα, να κάνουμε την κουλτούρα μας τέτοια που να είναι το καλύτερο μέρος για να δουλέψει κάποιος.

Το Call of Duty: Vanguard θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, και PC μέσω Battle.net.