Το Rocket League αναβαθμίζεται επιτέλους με 120Hz και στο PS5  

Ενώ εμπλουτίστηκε και με Ratchet & Clank περιεχόμενο

Το Rocket League αναβαθμίζεται επιτέλους με 120Hz και στο PS5

Το Rocket League ήταν ένα από τα "αγκάθια" του PS5 backwards compatibility, αφού σε αντίθεση με την Xbox One έκδοση που υποστήριζε 120FPS στο Xbox Series X, το χαρακτηριστικό αυτό απουσίαζε από το next-gen σύστημα της Sony. Μάλιστα, η ομάδα ανάπτυξης Psyonix είχε δηλώσει δημόσια πως για την έλλειψη αυτή ευθύνεται το οικοσύστημα που έχει δομήσει η Sony και όχι η ίδια.

Μετά το Call of Duty Warzone, τώρα ήρθε η λύτρωση και για το Rocket League στο PS5, το οποίο μόλις αναβαθμίστηκε με 120FPS. Συγκεκριμένα, το στούντιο συνεργάστηκε με τη Sony, κυκλοφορόντας ένα ειδικό bundle με Ratchet & Clank περιεχόμενο για τους κατόχους PS5, ενώ αναβάθμισε και τον τεχνικό τομέα του τίτλου.

Αναλυτικότερα, το Rocket League στο PS5 εμπλουτίστηκε με μια νέα Video Quality επιλογή, δίνοντας στους κατόχους της next-gen κονσόλας τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ποιότητας γραφικών ή απόδοσης.

Ακολουθούν αναλυτικότερες πληροφορίες για τα δύο modes:

Quality:

  • 4K ανάλυση στα 60FPS με HDR.
  • Το HDR απαιτεί οθόνη συμβατή με HDR10 και HDMI 2.0 καλώδιο ή καλύτερο.
  • Απαιτείται 4K οθόνη για 4K εμπειρία. Αν η κονσόλα είναι συνδεδεμένη σε 1080p οθόνη, το παιχνίδι θα κάνει render σε 1080p supersampled από 4K.

Performance:

  • Το παιχνίδι τρέχει σε 2688×1512 ανάλυση (70% του full 4K) με 120 FPS και HDR.
  • Το UI του παιχνιδιού τρέχει σε 4K.
  • Απαιτείται 4K οθόνη για 4K εμπειρία. Αν η κονσόλα είναι συνδεδεμένη σε 1080p οθόνη, το παιχνίδι θα κάνει render σε 1080p supersampled από 2688×1512.
  • Το HDR και τα 120FPS απαιτούν συμβατή τηλεόραση, αλλά και Ultra High Speed HDMI 2.1 καλώδιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την ενημέρωση και το ειδικά PlayStation καλούδια που θα έρθουν στο Ratchet & Clank μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Ροη ειδησεων