Έρχεται remaster του Half-Life 2, αλλά όχι από την Valve

Το project έχει όμως την «ευλογία» της εταιρίας
03 Αυγούστου 2021 12:12
Έρχεται remaster του Half-Life 2, αλλά όχι από την Valve

Το Half-Life 2: Remastered Collection είναι καθοδόν. Ναι, το θρυλικό, πολυβραβευμένο shooter θα επιστρέψει με αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα, αλλά όχι από την ίδια την Valve. Συγκεκριμένα, μια καταχώρηση με τη συγκεκριμένη ονομασία ανακαλύφθηκε στη βάση δεδομένων του Steam.

Όπως αναφέρει το SteamDB, πρόκειται για ένα mod του Filip Victor και όχι για επίσημο προϊόν της Valve. Συγχρόνως, ο Tyler McVicker, ο οποίος στο παρελθόν μέσα από το κανάλι του Valve News Network είχε φέρει στη δημοσιότητα πολλές παρασκηνιακές πληροφορίες σχετικά με την εταιρία, επισημαίνει πως το όλο εγχείρημα έχει πάρει έγκριση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Half-Life 2: Remastered Collection φαίνεται πως είναι μια συνέχεια του εξαιρετικού mod Half-Life 2: Update, μιας και αναπτύσσεται από την ίδια ομάδα. Μάλιστα, το collection θα αναβαθμίσει τα δύο επεισόδια του παιχνιδιού και όχι μόνο τη βασική εμπειρία.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Half-Life 2: Update είναι ένα εντελώς δωρεάν update για το shooter, το οποίο δημιουργήθηκε από την κοινότητα και βελτιώνει το σύστημα φωτισμού, φέρνει HDR, καλύτερες σκιές, βελτιωμένα εφέ και πολλά ακόμη.

Για την ιστορία, κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το οποίο γνώρισε ένα ολοκληρωμένο remake μέσα από το Black Mesa της Crowbar Collective και όχι από την ίδια την Valve, η οποία έδωσε ωστόσο την "ευλογία" της.