Το Forza Motorsport 7 θα αποσυρθεί από τα ψηφιακά καταστήματα το Σεπτέμβριο

Πλησιάζει το τέλος για τον racing τίτλο
31 Ιουλίου 2021 11:56
Το Forza Motorsport 7 θα αποσυρθεί από τα ψηφιακά καταστήματα το Σεπτέμβριο

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, το Forza Motorsport 7 θα αποσυρθεί προσεχώς από τα ψηφιακά καταστήματα. Συγκεκριμένα, η αυλαία για τον racing τίτλο του Xbox One θα πέσει στις 15 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι servers του παιχνιδιού θα παραμείνουν ανοιχτοί και μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, με νέα Rivals events και περιεχόμενο να καταφανεί. Όσοι έχουν αγοράσει τον τίτλο θα μπορούν να τον εγκαταστήσουν και να το παίξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Το μόνο που θα παγώσει είναι οι νέες αγορές. Για να βοηθήσει, λοιπόν, τους χρήστες, η Microsoft προσφέρει το παιχνίδι μέχρι τότε με βαθιά έκπτωση στα €9.99 για την απλή έκδοση και στα €19.99 για την Ultimate.

Τέλος, οι παίκτες από το Xbox Game Pass που έχουν αγοράσει οποιοδήποτε DLC θα λάβουν ένα token για να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι και μετά την αφαίρεσή του από το κατάστημα.

Για την ιστορία, το Forza Motorsport 7 είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2017 ως launch τίτλος του Xbox One X. Εικάζεται πως το παιχνίδι αποσύρεται εξαιτίας του περιορισμένου χρονικού διαστήματος χρήσης που επιτρέπουν οι άδειες διαφόρων οχημάτων, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με διάφορα κεφάλαια του franchise τα τελευταία χρόνια.