Επικεφαλής PlayStation: «Είμαστε στα αρχικά στάδια της μεταφοράς των τίτλων μας στο PC»

Και σε αυτό θα βοηθήσει η Nixxes
29 Ιουλίου 2021 10:42
Επικεφαλής PlayStation: «Είμαστε στα αρχικά στάδια της μεταφοράς των τίτλων μας στο PC»

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα το PlayStation εξαγόρασε το Ολλανδικό στούντιο Nixxes, το οποίο εξειδικεύεται στις μεταφορές τίτλων στο PC, αναλαμβάνοντας στο παρελθόν τα ports για διάφορα παιχνίδια της Square Enix, όπως τα Tomb Raider, Deus Ex και Hitman.

Τώρα, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιαπωνικό περιοδικό Famitsu, ο επικεφαλής του PlayStation τμήματος, Jim Ryan, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εξαγορά που ήρθε να ενισχύσει τα PlayStation Studios. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της μεταφοράς των IPs μας στο PC και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τη Nixxes για να μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό.

Όπως φαίνεται, η Sony σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειες της στην PC πλατφόρμα και η εξαγορά της Nixxes αφορά το στόχο αυτό.

Μάλιστα, στις αρχές του μήνα, ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, είχε δηλώσει:

Σέβομαι ιδιαίτερα τη Nixxes και είμαι ενθουσιασμένος που αυτή η πολύ έμπειρη ομάδα θα γίνει μέρος της development κοινότητας παγκόσμιας-κλάσης της Sony. Έχουν πάθος για τη βελτίωση των παιχνιδιών και την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους παίκτες. H Nixxes θα είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα για όλα τα PlayStation Studios, βοηθώντας τις ομάδες μας να επικεντρωθούν στον πιο σημαντικό στόχο τους, ο οποίος είναι να δημιουργήσουν μοναδικό PlayStation περιεχόμενο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Το ποιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι του PlayStation που θα έρθει στο PC παραμένει άγνωστο, αν και η ίδια η Sony είχε αποκαλύψει εκ παραδρομής πως το Uncharted 4 είναι καθοδόν.