Πωλήσεις-ρεκόρ για τα Xbox Series X|S  - Νέα στοιχεία από τη Microsoft

Ξεπερνώντας και το Xbox One και το Xbox 360
28 Ιουλίου 2021 10:48
Πωλήσεις-ρεκόρ για τα Xbox Series X|S  - Νέα στοιχεία από τη Microsoft

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και στο πλαίσιο αυτό μάθαμε νέες πληροφορίες για την πορεία των Xbox Series X|S στην αγορά. Συγκεκριμένα, η νέα γενιά της Microsoft ξεπέρασε και το Xbox One και το Xbox 360 και αν αντιστοιχήσουμε τις κυκλοφορίες έχει πετύχει τις γρηγορότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρίας.

Αναλυτικότερα, ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, δήλωσε:

Τα Xbox Series X και Xbox Series S είναι οι κονσόλες μας με τις γρηγορότερες πωλήσεις. Έχουν πουλήσει περισσότερο απ’ οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά κονσολών μας μέχρι σήμερα, όσον αφορά το launch τους.

Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στα παιχνίδια. Στην E3 τον προηγούμενη μήνα αποκαλύψαμε το μεγαλύτερο line-up μας όλων των εποχών, ανακοινώνοντας 27 νέα παιχνίδια που θα έρθουν στους συνδρομητές του Xbox Game Pass.

Μάλιστα, το Xbox Game Pass μεγαλώνει ραγδαία και μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανακαλύπτουν, συνδέονται και παίζουν παιχνίδια. Οι συνδρομητές του παίζουν περίπου 40% περισσότερα παιχνίδια και ξοδεύουν 50% περισσότερο από τους μη-συνδρομητές.

Δίνοντας περισσότερο φως στις πωλήσεις των Xbox Series X|S, ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας Daniel Ahmad της Niko Partners επισήμανε πως σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας που εργάζεται, η εγκατεστημένη βάση των νέων Xbox εκτιμάται πως μάλλον φτάνει τα 6.5 εκατομμύρια μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το νούμερο αυτό είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα 5.7 εκατομμύρια που είχε καταφέρει στην αντίστοιχη περίοδο το Xbox One και τα 5 εκατομμύρια που είχε πουλήσει από την άλλη το Xbox 360.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το Xbox οικοσύστημα όχι απλώς είναι ένα υγιές τμήμα της επιχείρησης της Microsoft, αλλά βιώνει στατιστικά και εμπορικά την καλύτερη περίοδο στην ιστορία του.