Έτσι λειτουργούν οι επιφάνειες αφής του Steam Deck (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσημη παρουσίαση από τη Valve
27 Ιουλίου 2021 14:52
Έτσι λειτουργούν οι επιφάνειες αφής του Steam Deck (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την κυκλοφορία του Steam Deck να πλησιάζει, η Valve σε συνεργασία με το IGN παρουσίασε αναλυτικότερα μια ακόμη πτυχή της υβριδικής κονσόλας. Συγκεκριμένα, τα φώτα της δημοσιότητας είδε ένα νέο βίντεο, το οποίο εστιάζει στα δύο trackpads που βρίσκονται κάτω από τους μοχλούς, αλλά και στο γυροσκόπιο.

Πρόκειται για δύο επιλογές χειρισμού που η Valve φιλοδοξεί πως θα προσφέρουν ένα κοντινό υποκατάστατο για την ακρίβεια και την ταχύτητα που προσφέρει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Εξάλλου, το Steam Deck είναι μια κονσόλα που παίζει PC τίτλους από τη βιβλιοθήκη του Steam, οπότε σε πολλές περιπτώσεις οι δύο αυτές επιλογές ίσως και να είναι απαραίτητες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το trackpad και το γυροσκόπιο είναι system-level χαρακτηριστικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν και οι developers μπορούν να προγραμματίσουν συγκεκριμένες λειτουργίες, ακόμη και στην περίπτωση που δεν αφιερώσουν χρόνο ανάπτυξης, υπάρχει αυτόματα υποστήριξη από όλα τα παιχνίδια. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Το Steam Deck είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία ξεκινώντας από τα €419. Οι παραγγελιές που γίνονται πλέον αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.