Θυμάστε το PlayStation Home του PS3; Η Sony μόλις ανανέωσε το εμπορικό σήμα

Και οι παίκτες πιστεύουν πως θα επιστρέψει σε VR μορφή
26 Ιουλίου 2021 10:52
Θυμάστε το PlayStation Home του PS3; Η Sony μόλις ανανέωσε το εμπορικό σήμα

Για άλλη μια φορά, η Sony ανανέωσε το εμπορικό σήμα του PlayStation Home, φουντώνοντας τις εικασίες περί επιστροφής του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακάλυψη ενός παρατηρητικού χρήστη του Reddit, ο σχετικός ευρωπαϊκός φορέας χορήγησε την άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος του PlayStation Home στη Sony μέχρι τον Οκτώβριο του 2028. Από την πλευρά της εταιρίας, η καταχώρηση έγινε την 1η Οκτωβρίου στην κατηγορία "computer game software".

Για την ώρα το PlayStation δεν έχει προβεί σε καμία επιβεβαίωση σχετικά με την επανακυκλοφορία του PlayStation Home ή κάποια σύγχρονης εκδοχής του. Ωστόσο, εδώ και καιρό εικάζεται πως το ιδιαίτερο εγχείρημα μπορεί να επιστρέψει μαζί με το PlayStation VR 2 και ενδεχομένως να φιλοξενεί μεγάλης κλίμακας κοινωνικά events, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με το Fortninte. Εξάλλου, το VR ταιριάζει σχεδόν ιδανικά με το concept.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το PlayStation Home ήταν ένα ψηφιακός κοινωνικός χώρος για τους κατόχους PlayStation 3. To Home επέτρεπε στους παίκτες να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα, να διακοσμήσουν το δικό τους διαμέρισμα και να βρίσκονται με άλλα μέλη της κοινότητας. Κατά κάποιον τρόπο έμοιαζε με έναν συνδυασμό των The Sims και Second Life, φυσικά με PlayStation θεματολογία.

Το PlayStation Home είπε οριστικά αντίο το Μάρτιο του 2015.