Η Konami ξεκόβει τον Γκριεζμάν από ambassador του Yu-Gi-Oh εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου βίντεο

Εμπλέκεται και ο Ουσμάν Ντεμπελέ - Ζήτησαν δημόσια συγγνώμη
14 Ιουλίου 2021 12:23
Η Konami ξεκόβει τον Γκριεζμάν από ambassador του Yu-Gi-Oh εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου βίντεο

Η Konami «έσπασε» το συμβόλαιο που είχε με τον πασίγνωστο ποδοσφαιριστή, Αντουάν Γκριεζμάν, ύστερα από ένα βίντεο που δείχνει εκείνον και τον Ουσμάν Ντεμπελέ να κοροϊδεύουν έναν ασιατικής καταγωγής άνδρα όταν βρίσκονταν και οι δύο στην Ιαπωνία.

Ο δημοφιλής αστέρας της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Γαλλίας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, είχε συνάψει ένα τεράστιο συμβόλαιο με την Konami, ως content ambassador του Yu-Gi-Oh.

Ούτε μήνα δεν κράτησε το deal

Ο Γκριεζμάν υπέγραψε το συμβόλαιο με την Konami στις 10 Ιουνίου και μάλιστα στο βίντεο που είχε κυκλοφορήσει τότε δήλωνε μεγαλύτερος fan της anime σειράς του Yu-Gi-Oh! από μικρός, ενώ δεν έπαιζε τόσο το παιχνίδι καρτών. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, δηλαδή, το συμβόλαιο αποτέλεσε παρελθόν. 

Τι έγινε όμως;

Το συγκεκριμένο βίντεο που έμελλε να λήξει τη συνεργασία αυτών των δύο, τραβήχτηκε από τον συμπαίκτη του, Ουσμάν Ντεμπελέ, το 2019, κατά τη διάρκεια της αποστολής της Μπαρτσελόνα στην Ιαπωνία και δείχνει τους δύο παίκτες να κοροϊδεύουν Ασιάτες τεχνικούς που πήγαν να φτιάξουν την τηλεόρασή τους στο ξενοδοχείο που έμεναν. Ο Γκριεζμάν δε μιλάει στο βίντεο, αλλά ο Ντεμπελέ ακούγεται να κάνει ρατσιστικά σχόλια για το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ και οι δύο γελούν κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Η Konami μέσα από επίσημη δήλωσή της είπε:

H Konami πιστεύει, όπως συμβαίνει με τη φιλοσοφία του αθλητισμού, ότι κάθε είδους διάκριση είναι μη αποδεκτή. Είχαμε ανακοινώσει τον Γκριεζμάν ως ambassador του Yu-Gi-Oh!, ωστόσο, στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιο.

Επιπροσθέτως, ο CEO της Rakuten, Hiroshi Mikitani, που αποτελεί και τον μεγάλο χορηγό στη φανέλα του συλλόγου, ζήτησε εξήγηση για το εν λόγω βίντεο. Τόσο ο Γκριεζμάν όσο και ο Ντεμπελέ έχουν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αναφέροντας ότι δεν ήθελαν να θίξουν κανέναν και δεν είχαν οποιαδήποτε ρατσιστική πρόθεση. Μάλιστα, ο Γκριεζμάν ζήτησε συγγνώμη από τον Mikitani προσωπικά.

Στη δήλωσή του, ο Γκριεζμάν ανέφερε ότι είναι «εντελώς αντίθετος με όλες τις μορφές διακρίσεων» και ότι διαψεύδει τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του και λυπάται αν πρόσβαλε κάποιους από τους Ιάπωνες φίλους του.

Ο Ντεμπελέ από την άλλη, στη δήλωσή του εμφανίστηκε λιγότερο απολογητικός, λέγοντας:

Όλα έγιναν στην Ιαπωνία, αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό οπουδήποτε στον πλανήτη και θα χρησιμοποιούσα την ίδια έκφραση. Επομένως, δεν στόχευα καμία κοινότητα. Απλώς χρησιμοποίησα αυτόν τον τρόπο έκφρασης με τους φίλους μου ανεξάρτητα από που είναι.

Τέλος, η ομάδα της Καταλονίας δεσμεύτηκε να πάρει δραστικά πειθαρχικά μέτρα για τους δύο παίκτες της. 

Tags: