Αποχωρούν οι επικεφαλής της Codemasters μόλις 4 μήνες μετά την εξαγορά από την EA

Και η EA δίνει εξηγήσεις
07 Ιουλίου 2021 14:09
Αποχωρούν οι επικεφαλής της Codemasters μόλις 4 μήνες μετά την εξαγορά από την EA

Η ΕΑ ανακοίνωσε πως ο CEO και ο CFO της Codemasters θα αποχωρήσουν από την εταιρία. Ο λόγος γίνεται για τους Frank Sagnier και Rashid Varachia αντίστοιχα που θα απομακρυνθούν από τους ρόλους τους στο τέλος του Ιουλίου.

Σύμφωνα με την EA, η αποχώρηση των δύο εν λόγω στελεχών ήταν “πάντα μέρος του σχεδίου”, ωστόσο γίνονται νωρίτερα χάρη στην ταχύτατη ενσωμάτωση της Codemasters στη δομή της EA. Αναλυτικότερα, τόσο η Codemasters όσο και η Slightly Mad Studios θα ενταχθούν στην EA Sports, υπεύθυνος για την οποία είναι ο Cam Weber. Στη διοίκηση της Slightly Mad θα παραμείνει ο CEO του στούντιο Ian Bell, ενώ οι SVP of product development Clive Moody και SVP of publishing Jonathan Bunney θα ηγηθούν της Codemasters από εδώ και στο εξής.

Με αφορμή τη σύντομη αποχώρηση των δύο στελεχών, ένας αντιπρόσωπος της EA δήλωσε:

Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες τόσο στον Frank όσο και στον Rashid για όλα όσα έχουν κάνει για την Codemasters και την Electronic Arts. Όλοι τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο. Γνωρίζουμε την κουλτούρα που έχουν δημιουργήσει και το καινοτόμο πνεύμα τους θα παραμείνει ζωντανό στο στούντιο μέσω της εξαιρετικής ομάδας ηγεσίας τους.

Για την ιστορία, η ΕΑ εξαγόρασε την Codemasters έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Φεβρουάριο. Αρχικά η Take-Two σχεδίαζε την εξαγορά της, ωστόσο η EA ήρθε την τελευταία στιγμή με μεγαλύτερη προσφορά. Με την εξαγορά αυτή πέρασαν στα χέρια της αμερικανικής εταιρίας franchises όπως τα F1, Project CARS και Dirt.

Tags: