Διέρρευσε το Alan Wake Remastered και η PC έκδοση του Final Fantasy 7 Remake

Μέσα από το Epic Games Store
19 Ιουνίου 2021 10:11
Διέρρευσε το Alan Wake Remastered και η PC έκδοση του Final Fantasy 7 Remake

Η βάση δεδομένων του Epic Games Store φαίνεται πως αποκάλυψε δύο επερχόμενες κυκλοφορίες πριν την ώρα τους. Συγκεκριμένα, το EpicData tracker που έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει αλλαγές και προσθήκες στη βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού καταστήματος εντόπισε ένα αντικείμενο με κωδική ονομασία ‘Heron’.

Τα metadata του αντικειμένου δείχνουν πως ανήκει στην Remedy Entertainment και το σημαντικότερο είναι πως παραπέμπουν σε ένα cloud save με διαδρομή “{UserDir}/Remedy/AlanWakeRemastered/”.

Παράλληλα, ανακαλύφθηκε και ένα project με κωδική ονομασία ‘Pineapple’, το οποίο φαίνεται πως είναι μια καταχώρηση για το Final Fantasy VII Remake. Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αφού γνωρίζαμε ήδη πως το παιχνίδι είναι χρονική αποκλειστικότητα των PlayStation κονσολών και έτσι κάποια στιγμή θα ερχόταν και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Η περίπτωση της Remedy έχει περισσότερο ενδιαφέρον, γιατί τον Μάρτιο του 2020 το στούντιο είχε κλείσει μια publishing συμφωνία με την Epic Games για τα επόμενα δύο projects της. Το πρώτο απ’ αυτά είναι ένα AAA multiplatform παιχνίδι και το δεύτερο ένα μικρότερης κλίμακας εγχείρημα στο ίδιο franchise. Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα στοιχεία, το μικρότερης κλίμακας project φαίνεται πως είναι το Alan Wake Remastered, πράγμα που πρακτικά μας δείχνει πως και το Alan Wake 2 μάλλον βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με την Epic.

Αυτό έρχεται σύμφωνο και με το ρεπορτάζ του έμπιστου δημοσιογράφου Jeff Grubb, ο οποίος είχε αναφέρει εξ αρχής πως το ένα από τα δύο παιχνίδια ήταν το Alan Wake 2.

Για την ώρα ούτε η Epic, ούτε η Remedy, έχουν προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση.