Το Elden Ring θα είναι ευκολότερο, αλλά δε θα έχει easy mode – Επίσημες δηλώσεις

Μένουν εκτός οι επιλογές επιπέδων δυσκολίας
18 Ιουνίου 2021 13:49
Το Elden Ring θα είναι ευκολότερο, αλλά δε θα έχει easy mode – Επίσημες δηλώσεις

Ο δημιουργός του Elden Ring, Hidetaka Miyazaki, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο γνωστό ιαπωνικό περιοδικό Famitsu, μετά την πολυσυζητημένη gameplay αποκάλυψη του παιχνιδιού στο Summer Game Fest.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της δυσκολίας, αναζωπυρώνοντας το ζήτημα που είχε προκύψει με την κυκλοφορία του εξαιρετικά δύσκολου προηγούμενου παιχνιδιού του στούντιο, Sekiro: Shadows Die Twice, το οποίο για την ιστορία κατάφερε να βραβευτεί ως το Game of The Year 2019 στα The Game Awards.

Συγκείμενα, ο Miyazaki αποκάλυψε πως η FromSoftware δεν πρόκειται να προσθέσει easy mode στο Elden Ring, αφού για άλλη μια φορά το παιχνίδι δε θα προσφέρει επιλογές επιπέδων δυσκολίας για τους παίκτες. Ωστόσο, ο ταλαντούχος Ιάπωνας δημιουργός επισημαίνει πως τα νέα σύστημα που φέρνει το Elden Ring θα έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο επιεικής εμπειρία.

Πιο αναλυτικά, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τίτλους της FromSoftware, ο Miyazaki αντιστοιχίζει τη δυσκολία του Elden Ring περίπου με αυτή του Dark Souls III. Σημειώνεται πως η open-world δομή και οι stealth μηχανισμοί, σε συνδυασμό με τα customizable spirit summons θα κάνουν το combat λιγότερο δυσβάσταχτο.

Μάλιστα, μερικά bosses μπορούν να αποφευχθούν εξ ολοκλήρου, με τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν κάποια άλλη περιοχή, αφού το Elden Ring θα είναι open-world και όχι τόσο linear όσο τα προηγούμενα Soulsborne παιχνίδια.

Η FromSoftware ελπίζει ότι αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερες περιπτώσεις παικτών που έχουν κολλήσει σε κάποιο boss battle και δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν την ιστορία. Το Elden Ring μπορεί μέχρι και να ολοκληρωθεί χωρίς να ‘πέσουν’ κάποια boss, όπως δήλωσε ο Miyazaki. Αυτό είναι αποτέλεσμα της περισσότερης ελευθερίας επιλογών που στοχεύει η ομάδα.

Μιας και η αρχική συνέντευξη είναι στα Ιαπωνικά, μπορείτε να βρείτε την αγγλική μετάφραση που επιμελήθηκε το Frontline Gaming Japan πατώντας εδώ.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το Elden Ring αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC στις 21 Ιανουαρίου του 2022.