ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Valve ετοιμάζει μια ανακοίνωση για την E3 2021

Στο πλαίσιο του φετινού PC Gaming Show
09 Ιουνίου 2021 08:47
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Valve ετοιμάζει μια ανακοίνωση για την E3 2021

Το PC Gaming Show 2021 είναι μια από τις πολλές παρουσιάσεις που πλαισιώνουν την E3 2021 και φέτος φαίνεται πως επιφυλάσσει μια σημαντική ανακοίνωση για τους παίκτες. Συγκεκριμένα, το PC Gamer αποκάλυψε εν μέρει το πρόγραμμα του σόου, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκειά του μπορούμε να περιμένουμε μια ανακοίνωση από τη Valve σχετικά με το Steam.

Η εταιρία του Gabe Newell συνήθως απέχει από τη μεγάλη σκηνή της E3, αλλά αυτό θα αλλάξει φέτος. Φυσικά, οι εικασίες ήδη οργιάζουν σχετικά με το τι σκοπεύει να αποκαλύψει η Valve. Ενδεχομένως οι φήμες να επαληθευτούν και να δούμε επίσημα το SteamPal, το νέο φορητό PC/κονσόλα που ετοιμάζει.

Να σας υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ars Technica, η εταιρία του Steam ετοιμάζει ένα φορητό gaming PC που μοιάζει με το Nintendo Switch και το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Το SteamPal, ή όπως αλλιώς θα καταλήξει να ονομάζεται, θα τρέχει Linux λειτουργικό σύστημα και θα είναι συμβατό με μια πληθώρα παιχνιδιών του Steam. Το hardware θα διαθέτει όλα τα πλήκτρα, τις σκανδάλες και τα joysticks που περιμένει κάποιος από ένα σύγχρονο χειριστήριο, με παρόμοια διάταξη με αυτή του Switch, ενώ θα είναι εξοπλισμένη και με οθόνη αφής. Βέβαια, τα χειριστήρια δε θα μπορούν να αφαιρεθούν, όπως συμβαίνει στο υβριδικό σύστημα της Nintendo, αλλά θα υπάρχει “docking” δυνατότητα μέσα από μια USB-C θύρα που θα επιτρέπει το gaming σε τηλεόραση ή monitor.

Για την ιστορία, πρόσφατα ο Gabe Newell, ιδρυτής και επικεφαλής της Valve, ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να δούμε το Steam σε κάποια κονσόλα, απαντώντας χαρακτηριστικά:

Θα πάρετε μια γεύση σχετικά με αυτό μέχρι το τέλος του έτους … και δε θα είναι η απάντηση που περιμένετε.

Μάλλον η δήλωση αυτή θα επαληθευτεί στο επερχόμενο PC Gaming Show, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Ιουνίου στις 12:30 π.μ. (ώρα Ελλάδος).