Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Twitch ακούει στο όνομα YouTube Gaming

Σύντομα η έναρξη της νέας υπηρεσίας από την Google
12 Ιουνίου 2015 19:50
Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Twitch ακούει στο όνομα YouTube Gaming

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ακουγόταν η φήμη πως η Google ετοιμάζει τον μεγάλο ανταγωνιστή του Twitch, της δημοφιλέστερης live streaming πλατφόρμας για βιντεοπαιχνίδια. Αυτό ακριβώς ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά η Google και ακούει στο όνομα YouTube Gaming. Πρόκειται για μία video content πλατφόρμα εξειδικευμένη για το gaming και θα παρέχει δυνατότητα livestreaming μαζί με ξεχωριστή mobile εφαρμογή. Ο κύριος λόγος δημιουργίας της πλατφόρμας YouTube Gaming είναι πως τα gaming videos δεν λάμβαναν την απαραίτητη δημοσιότητα και ορατότητα στους θεατές και έτσι η Google αποφάσισε πως αυτό πρέπει να αλλάξει καθώς πρόκειται για μία κατηγορία που παρέχει ένα τεράστιο όγκο περιεχομένου καθημερινά στο YouTube.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις δηλώσεις του Gaming Product Manager της νέας πλατφόρμας:

Το YouTube Gaming σχεδιάστηκε ώστε να είναι το απόλυτο μέρος για τα αγαπημένα παιχνίδια σας καθώς και gamers, με τα περισσότερα διαθέσιμα gaming βίντεο από οπουδήποτε αλλού. Από τα Asteroids μέχρι και το Zelda, περισσότερα από 25.000 παιχνίδια θα έχουν την δικιά τους σελίδα, η οποία θα εμφανίζει τα καλύτερα βίντεο και livestreams σχετικά με το παιχνίδι που θα έχει επιλέξει ο χρήστης. Επίσης, θα βρείτε κανάλια από μία μεγάλη γκάμα εκδότων καθώς και YouTube creators."

Ακριβώς την ίδια περίοδο πέρυσι, οι φήμες σχετικά με την εξαγορά του Twitch από την Google είχαν οργιάσει αλλά λόγω της αντιπρότασης που πραγματοποιήθηκε από την Amazon για 970 εκατομμύρια, η συμφωνία δεν προχώρησε. Για αυτό το λόγο, η Google βγήκε στην αντεπίθεση με το YouTube Gaming. Μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο blog post της Google για το YouTube Gaming εδώ.

Το YouTube Gaming θα ξεκινήσει την λειτουργία του μέσα στο καλοκαίρι για τους κατοίκους της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tags: