Πάνω από το 40% των κατόχων PS4/PS5 είναι γυναίκες 

Νέα επίσημα στατιστικά απευθείας από τη Sony

Πάνω από το 40% των κατόχων PS4/PS5 είναι γυναίκες

Στα πρώτα χρόνια της gaming βιομηχανίας υπήρχε η προκατάληψη πως οι γυναίκες δεν ασχολούνται με το χόμπι. Κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν ισχύει σήμερα, αλλά η 'πίτα' φαίνεται πως είναι μοιρασμένη σχεδόν στη μέση.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα σας ενημερώσαμε για ένα επίσημο και δημόσια προσβάσιμο έγγραφο που ανάρτησε η ίδια η Sony για τους επενδυτές της, το οποίο μεταξύ άλλων αποκάλυψε και την έλευση του Uncharted 4: A Thief's End στο PC. Μέσα από το ίδιο έγγραφο ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας και κάποια νέα στατιστικά για τους παίκτες του PlayStation οικοσυστήματος.

Συγκεκριμένα, τα επίσημα δεδομένα που μοιράστηκε η Sony δείχνουν πως το 41% των PS4 ή PS5 κατόχων είναι γυναίκες. Το αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, αφού μόνο το 18% των κατόχων PS1 ήταν γυναίκες.

Ακολουθεί η σχετική διαφάνεια από την παρουσίαση της Sony.

Για την ιστορία, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερα παιχνίδια του PlayStation με θηλυκούς χαρακτήρες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Horizon Zero Dawn με την Aloy είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως επίσης και το The Last of Us Part II με την Ellie ή το Uncharted: The Lost Legacy με την Chloe και την Nadine.

18 comment(s)

End of content

No more pages to load