Η Housemarque θέλει να δημιουργήσει περισσότερες “μεγάλες εμπειρίες” σαν το Returnal

Ωστόσο δεν αποκλείει και την επιστροφή στις δύο διαστάσεις
24 Μαΐου 2021 08:11
Η Housemarque θέλει να δημιουργήσει περισσότερες “μεγάλες εμπειρίες” σαν το Returnal

Η ταλαντούχα ομάδα Housemarque από την Φιλανδία άνοιξε τις πόρτες της το 1995 και μέχρι πρότινος ήταν γνωστή για τα arcade shooters της, όπως τα Resogun και Alienation. Ωστόσο, πρόσφατα το στούντιο έκανε την μετάβαση σε μια μεγαλύτερη παραγωγή, αφού αύξησε το δυναμικό του σε 75 developers και μαζί με τη βοήθεια του XDdev τμήματος της Sony μας χάρισε το Returnal. Όπως όλα δείχνουν, η ομάδα θέλει να συνεχίσει σε αυτή την τροχιά και να δημιουργήσει περισσότερα παιχνίδια μεγαλύτερη κλίμακας.

Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο GameReactor, ο marketing director της Housemarque, Mikael Haveri, αποκάλυψε πως η ομάδα θα ήθελε να δημιουργήσει εμπειρίες μεγαλύτερης κλίμακας, όπως είναι το Returnal, χωρίς όμως να αποκλείει εξ ολοκλήρου και κάποιο νέο 2D arcade shooter. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Προηγουμένως δουλεύαμε σε δύο projects, αλλά τώρα με το Returnal έχουμε φυσικά μόνο ένα project. Είναι δύσκολο να πούμε αν θα συνεχίσουμε με ένα ή δύο projects στο μέλλον, αλλά η ιδέα πως τώρα μπορούμε να εδραιωθούμε με το Returnal θα καθορίσει τον τύπο των παιχνιδιών που θα φτιάξουμε μελλοντικά.

Θέλουμε να δείξουμε πως δεν είμαστε απλά ένα ‘Resogun-studio’. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα και από την προοπτική του στούντιό μας αυτό σημαίνει πως θέλουμε να κυνηγήσουμε τις μεγαλύτερου τύπου εμπειρίες.

Ναι, εξακολουθούμε να αγαπάμε τα arcade. Εξακολουθούμε να αγαπάμε και τα μικρότερα παιχνίδια επίσης. Οπότε ποιος ξέρει; Ίσως σε 26 χρόνια στο μέλλον θα κάνουμε περισσότερα τέτοια. Αυτό όμως εξαρτάται από το πόσο επιτυχημένα θα καταφέρουμε να εδραιώσουμε τους εαυτούς μας τώρα με τις εμπειρίες που εκπροσωπεί το Returnal.

To Returnal είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το PS5. Σε περίπτωση που είστε ακόμη αναποφάσιστοι σχετικά με το παιχνίδι, πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς.