Αποκαλύφθηκε νέο καλά κρυμμένο μυστικό του πρώτου Xbox είκοσι χρόνια μετά

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες…
23 Μαΐου 2021 13:07
Αποκαλύφθηκε νέο καλά κρυμμένο μυστικό του πρώτου Xbox είκοσι χρόνια μετά

Ένα νέο easter egg για την πρώτη κονσόλα του Xbox αποκαλύφθηκε 20 χρόνια μετά την κυκλοφορίας της, μέσα από δημοσίευμα του Kotaku. Συγκεκριμένα, ένας πρώην developer της Microsoft που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος, ήρθε να γνωστοποιήσει ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Original Xbox, σημειώνοντας μάλιστα που υπάρχει και ένα ακόμη που δεν έχει βρει η κοινότητα.

Το εν λόγω easter egg είναι μικρό και αφιερωμένο στα μέλη του προσωπικού του Xbox που δούλεψαν τότε στο interface της κονσόλας. Ο πρώην developer της Microsoft αποφάσισε τώρα να το αποκαλύψει, μιας και έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν κατάφερε ποτέ να το βρει κανένας παίκτης, κάτι βέβαια που μοιάζει λογικό.

Αναλυτικότερα, αυτό το easter egg μπορεί να το εμφανίσει κάποιος αν βάλει στην κονσόλα ένα CD μουσικής για να αντιγράψει τα τραγούδια του και στη συνέχεια αλλάξει το όνομα του soundtrack σε "Timmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy" (μάλλον κάποιος ήταν φανατικός του South Park). Μόλις ολοκληρωθεί η αντιγραφή από το CD στο Xbox, πηγαίνοντας στις πληροφορίες συστήματος, εμφανίζονται στην οθόνη τα ονόματα των τεσσάρων υπαλλήλων που εργάστηκαν στο dashboard της κονσόλας. Αυτοί είναι φυσικά οι Victor Blanco, Sakphong Chanbai, Bradford Christian και Jim Helm.

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ακόμη ένα easter egg που δεν έχει αποκαλυφθεί, σύμφωνα με τον "πατέρα" του πρώτου Xbox, Seamus Blackley. Το συγκεκριμένο μυστικό αφορά το boot animation της κονσόλας και θα μοιάζει υπερβολικά “εμφανές”, όταν επιτέλους αποκαλυφθεί.