Παραιτήθηκε από τη CD Projekt ο director του Witcher 3 και ζητάει συγγνώμη

Έπειτα από κατηγορίες για εργασιακό bullying
05 Μαΐου 2021 13:32
Παραιτήθηκε από τη CD Projekt ο director του Witcher 3 και ζητάει συγγνώμη

Ο director του πολυβραβευμένου The Witcher 3: Wild Hunt ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη CD Projekt RED.

Ο λόγος γίνεται για τον Konrad Tomaszkiewicz, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από μια έρευνα αρκετών μηνών, σχετικά με εργασιακό bullying στο πολωνικό στούντιο. Παρόλο που η έρευνα που εξέτασε τις κατηγορίες εις βάρος του τον βρήκε αθώο, ο Tomaszkiewicz ανακοίνωσε τώρα στους συναδέλφους που πως παραιτείται, μέσα από ένα e-mail που κατάφερε να αποκτήσει το Bloomberg.

Σε αυτό τόνιζε:

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται φόβο, άγχος ή δυσφορία όταν εργάζονται μαζί μου.

Συνέχισε ζητώντας συγγνώμη για τις αρνητικές καταστάσεις που έχει προκαλέσει, σημειώνοντας ότι η αποχώρησή του γίνεται έπειτα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο του στούντιο.

Κλείνοντας, πρόσθεσε:

Θα συνεχίσω να δουλεύω στον εαυτό μου. Η αλλαγή συμπεριφοράς είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, αλλά δεν τα παρατάω και ελπίζω πως θα αλλάξω.

Ο Tomaszkiewicz ξεκίνησε την καριέρα του στη CD Projekt ως junior tester το 2004 και έχει συνεισφέρει σε όλα τα Witcher παιχνίδια, ξεκινώντας ως designer στο πρώτο, μέχρι που ανέλαβε το ρόλο του director στο τρίτο παιχνίδι και τα expansions του. Στο Cyberpunk 2077 είχε το ρόλο του δευτερεύων director, ενώ ήταν και επικεφαλής της παραγωγής.