Χλιαρό ξεκίνημα για το Returnal – Μεγάλη πρωτιά για το Pokémon Snap

Αποκαλύφθηκαν τα εβδομαδιαία UK Charts
03 Μαΐου 2021 10:57
Χλιαρό ξεκίνημα για το Returnal – Μεγάλη πρωτιά για το Pokémon Snap

Έπειτα από αρκετές νωχελικές εβδομάδες, χωρίς νέες αξιοσημείωτες retail κυκλοφορίες, τα Returnal και New Pokémon Snap ήρθαν να αλλάξουν το status quo.

Συγκεκριμένα, η νέα αποκλειστικότητα του Nintendo Switch κατάφερε να διεκδικήσει την κορυφή των UK Charts, πουλώντας τέσσερις φορές περισσότερα αντίτυπα από το αρχικό Snap που τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε καταλάβει την ένατη θέση των charts. Σε αντίθεση με τον αρχικό τίτλο που είχε καταφθάσει σε μια εποχή που το Nintendo 64 δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Switch έχει γνωρίσει τρομερή επιτυχία στη συγκεκριμένη αγορά, βοηθώντας στο επίτευγμα του εξαιρετικού αυτού ντεμπούτου.

Μάλιστα, πρόκειται για την τρίτη πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του Switch για φέτος, μετά τα Super Mario 3D World + Bowser's Fury και Monster Hunter Rise. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το New Pokémon Snap πέτυχε δυόμιση φορές μεγαλύτερο ντεμπούτο από τον προηγούμενο spin-off τίτλο του πασίγνωστου franchise, το Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX που κυκλοφόρησε πέρυσι το Μάρτιο.

Παίρνοντας τώρα στο Returnal, το ιδιαίτερο roguelike παιχνίδι του PlayStation κατέλαβε τη δεύτερη θέση των charts. Είναι η πρώτη αξιοσημείωτη κυκλοφορία του PS5 που καταφθάνει μετά το ντεμπούτο της κονσόλας, καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ωστόσο, το GamesIndustry.biz σημειώνει πως οι launch πωλήσεις του δεν ανταποκρίνονται στα νούμερα που σημειώνουν οι AAA αποκλειστικότητες του PlayStation συνήθως. Σε αυτό προφανώς παίζει ρόλο η μικρή εγκατεστημένη βάση της κονσόλας, η υψηλή τιμή του παιχνιδιού (80 ευρώ), καθώς και το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με ένα niche genre. Ενδεχομένως κάποιοι παίκτες να κρατούν κιόλας τα χρήματά τους για το Resident Evil Village που καταφθάνει την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά ήταν μια καλή εβδομάδα για τις πωλήσεις παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερα από 180 χιλιάδες αντίτυπα να φτάνουν στα χέρια των παικτών.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τα δέκα παιχνίδια που σημείωσαν τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Μαΐου.

  1. New Pokémon Snap
  2. Returnal
  3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. FIFA 21
  7. Minecraft (Switch)
  8. Grand Theft Auto 5
  9. Ring Fit Adventure
  10. Call of Duty: Black Ops Cold War