Ριζικές αλλαγές στο store των Windows για χάρη του Xbox – Περισσότερα χρήματα στους developers

Η Microsoft υιοθετεί το ποσοστό που καθιέρωσε η Epic Games
01 Μαΐου 2021 10:30
Ριζικές αλλαγές στο store των Windows για χάρη του Xbox – Περισσότερα χρήματα στους developers

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, το Xbox τόνισε εκ νέου πως σκοπεύει να προβεί σε ριζικές αλλαγές στο Microsoft Store των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η σημαντικότερη απ’ αυτές είναι η μείωση των χρημάτων που θα κρατά η Microsoft από τις πωλήσεις στο ψηφιακό της κατάστημα. Ξεκινώντας από την 1η Αυγούστου, το ποσοστό θα γίνει αντίστοιχο με αυτό του Epic Games Store, με την εταιρία να κρατά το 12% των χρημάτων από κάθε πώληση και το 88% να πηγαίνει στους developers. Προηγουμένως ίσχυε ο διαμοιρασμός 70/30 που συναντάμε ακόμη σε άλλα καταστήματα, όπως το Steam (το ποσοστό που κρατά η Valve μειώνεται σε 25% και έπειτα σε 20% για τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια).

Με αφορμή αυτή την αλλαγή, ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Botty, δήλωσε:

Στον πυρήνα της κυκλοφορίας εξαιρετικών παιχνιδιών για τους παίκτες μας βρίσκονται οι game developersκαι έτσι θέλουμε να γνωρίζουν επιτυχία στις πλατφόρμες μας. Μια ξεκάθαρη, χωρίς ψιλά γράμματα, συμφωνία για τον διαμοιρασμό των εσόδων, σημαίνει πως οι developers θα μπορούν να φέρουν περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες και να γνωρίσουν περισσότερη επιτυχία, κάνοντας το.

Πέρα απ’ αυτό, η Microsoft ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές και στην τεχνική υποδομή του Microsoft Store, για να εξυπηρετεί καλύτερα το gaming και να διορθώσει θέματα που έχουν επισημάνει οι παίκτες, βελτιώνοντας τις ταχύτητες των downloads και την ομαλότητα των installs. Περισσότερα σχετικά με αυτό θα αποκαλυφθούν στο μέλλον.

Τέλος, έμφαση δόθηκε και στην επιμέλεια των PC εκδόσεων των τίτλων των Xbox Game Studios, με όλα τα χαρακτηριστικά που αποζητά η συγκεκριμένη κοινότητα. Για παράδειγμα, το Halo Infinite θα υποστηρίζει ultra-wide και super ultra-wide οθόνες, τριπλά keybinds και προηγμένες ρυθμίσεις γραφικών.