ΕΠΙΣΗΜΟ: Δε θα κλείσουν τελικά τα stores των PS3 και PS Vita – Δημόσια απολογία Sony

Επίσημες δηλώσεις από τον Jim Ryan
19 Απριλίου 2021 20:42
ΕΠΙΣΗΜΟ: Δε θα κλείσουν τελικά τα stores των PS3 και PS Vita – Δημόσια απολογία Sony

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, η Sony είχε επιβεβαιώσει τις φήμες και σκόπευε αυτό το καλοκαίρι να σταματήσει την λειτουργία των ψηφιακών καταστημάτων των PS3, PS Vita και PSP. Τελικά, μετά την έντονη κριτική της gaming κοινότητας, η εταιρία παίρνει στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσε τώρα πως αλλάζει τα σχέδιά της.

Τα stores των PS3 και PS Vita ΔΕ θα κλείσουν αυτό το καλοκαίρι. Δυστυχώς, το ίδιο δεν ισχύει και για το ψηφιακό κατάστημα του PSP που θα σταματήσει να εξυπηρετεί τους παίκτες στις 2 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, τόνισε πως η εταιρία πήρε την λάθος απόφαση και συγκεκριμένα, δήλωσε:

Πρόσφατα, ειδοποιήσαμε τους παίκτες ότι το PlayStation Store για τα PS3 και PS Vita θα σταματήσει τη λειτουργία του αυτό το καλοκαίρι.

Μετά από περαιτέρω σκέψη, έγινε σαφές ότι πήραμε λάθος απόφαση. Έτσι, σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα διατηρήσουμε λειτουργικό το PlayStation Store για τα PS3 και PS Vita. Η λειτουργικότητα του καταστήματος για το PSP θα αποσυρθεί στις 2 Ιουλίου του 2021, όπως έχει προγραμματιστεί.

Αρχικά καταλήξαμε στην απόφαση να τερματίσουμε την υποστήριξη νέων αγορών για το PS3 και το PS Vita, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που έχει η υποστήριξη των καταστημάτων για παλαιότερες συσκευές, καθώς και για να εστιάσουμε περισσότερους πόρους στις νεότερες συσκευές που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των παικτών μας.

Βλέπουμε τώρα ότι πολλοί από εσάς είστε απίστευτα παθιασμένοι με το να μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε κλασικά παιχνίδια στο PS3 και στο PS Vita στο άμεσο μέλλον, γι 'αυτό χαίρομαι που μπορέσαμε να βρούμε μια λύση.

Χαίρομαι που μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας ζωντανό για να το απολαύσουν οι παίκτες, ενώ συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέους κόσμους αιχμής για το PS4, το PS5 και την επόμενη γενιά του VR.

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την άποψή σας μαζί μας. Ακούμε πάντα και εκτιμούμε την υποστήριξη από την κοινότητά μας.