Ακυρώθηκε το Lord of the Rings MMO παιχνίδι της Amazon

Άλλο ένα στραβοπάτημα για τα Amazon Game Studios
18 Απριλίου 2021 19:46
Ακυρώθηκε το Lord of the Rings MMO παιχνίδι της Amazon

Πριν από περίπου δύο χρόνια σας είχαμε ενημερώσει πως η Amazon ετοιμάζει ένα μεγάλο MMO παιχνίδι που βασίζεται στο λατρεμένο σύμπαν του Lord of the Rings. Τελικά φαίνεται πως τα πλάνα της εταιρίας δεν ευδοκίμησαν.

Όπως μεταφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, το online RPG παιχνίδι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ακυρώθηκε. Ο τίτλος βρισκόταν υπό ανάπτυξη από τα Amazon Game Studios, σε συνεργασία με την κινεζική Leyou Technologies Holdings Ltd.

Ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο η Leyou εξαγοράστηκε από τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Tencent, κάτι που έκανε την κατάσταση περίπλοκη. Οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ Amazon και Tencent για το συμβόλαιο του παιχνιδιού τελικά έπεσαν στο κενό, οδηγώντας στην εξ ολοκλήρου ακύρωση του project.

Ένας αντιπρόσωπος της Amazon δήλωσε:

Λατρεύουμε το Lord of the Rings IP και είμαστε απογοητευμένοι που δε θα φέρουμε αυτό το παιχνίδι στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, η ομάδα της Amazon που δούλευε στο παιχνίδι τώρα θα μεταφερθεί σε άλλα projects.

Η ακύρωση αυτή έρχεται σαν ένα ακόμη χαστούκι για το ταλαιπωρημένο gaming τμήμα της Amazon. Η εταιρία δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει κάποιο επιτυχημένο project από όταν ξεκίνησε τις προσπάθειες το 2014, ακυρώνοντας παιχνίδια όπως τα Breakaway και Crucible, σταματώντας τώρα την ανάπτυξη του Lord of the Rings MMO και καθυστερώντας επανειλημμένα το άλλο της MMO, το New World.