Το PlayStation επενδύει άλλα $200 εκατομμύρια στην Epic Games

Η εταιρία εξασφάλισε συνολικά ένα δισεκατομμύριο δολάρια
14 Απριλίου 2021 14:34
Το PlayStation επενδύει άλλα $200 εκατομμύρια στην Epic Games

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, η Epic Games εξασφάλισε 1 δισεκατομμύριo δολάρια χρηματοδότησης, τα οποία θα επιτρέψουν στην εταιρία να αξιοποιήσει πλήρως μελλοντικές ευκαιρίες επέκτασης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως για άλλη μια φορά το PlayStation επενδύει στην Epic Games, αφού τα $200 εκατομμύρια του νέου αυτού γύρου χρηματοδότησης προέρχονται από το Sony Group Corporation. Το δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε επισημαίνει πως η επένδυση αυτή “χτίζει την ήδη στενή σχέση των δύο εταιριών και ενισχύει την κοινή αποστολή τους για να προωθήσουν την αιχμή της τεχνολογίας, την ψυχαγωγία και τις κοινωνικά συνδεδεμένες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος και CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε:

Η Epic συνεχίζει να προσφέρει επαναστατικές εμπειρίες μέσα από μια σειρά τεχνολογιών αιχμής που υποστηρίζουν τους δημιουργούς παιχνιδιών και όλη τη βιομηχανία της ψηφιακής ψυχαγωγίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε τη συνεργασία μας, για να προσφέρουμε νέες εμπειρίες ψυχαγωγίας σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό ευθυγραμμίζεται με το στόχο μας να συγκινήσουμε τον κόσμο, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας.

Πλέον η αξία της Epic Games ξεπερνά τα 28.7 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Tim Sweeney να παραμένει ο κάτοχος του πλειοψηφικού μεριδίου των μετοχών.

Για την ιστορία, πρόσφατα το PlayStation ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την Epic, φέρνοντας την πρωταγωνίστρια του Horizon Zero Dawn στο Fortninte, ενώ όπως σας είχαμε ενημερώσει, τον Ιούλιο του 2020, η εταιρία είχε επενδύσει άλλα $250 εκατομμύρια στους δημιουργούς του Fortnite και της Unreal Engine.