Το Outriders σπάει νέο ρεκόρ παικτών στα Steam και Xbox

Σε καλύτερη κατάσταση οι servers του παιχνιδιού
05 Απριλίου 2021 10:07
Το Outriders σπάει νέο ρεκόρ παικτών στα Steam και Xbox

Όπως σας ενημερώσαμε, το Outriders από την πρώτη του μέρα κατάφερε να σπάσει ρεκόρ παικτών για τα δεδομένα της Square Enix στο Steam, παρόλο που οι servers του αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Πλέον η People Can Fly και η Square κατάφεραν να εξομαλύνουν την κατάσταση με τις δικτυακές υποδομές του παιχνιδιού και έτσι ο τίτλος έσπασε και πάλι ρεκόρ παικτών.

Ξεκινώντας με το Steam, το παιχνίδι σκαρφάλωσε ακόμη πιο ψηλά στη λίστα των δημοφιλέστερων τίτλων της πλατφόρμας. Σύμφωνα με τα δεδομένα του SteamDB, το Outuriders είχε τον όγδοο μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονων παικτών το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Συγκεκριμένα, χτες το βράδυ το παιχνίδι έσπασε το ατομικό του ρεκόρ και έφτασε τους 125,143 ταυτόχρονους παίκτες, ανεβάζοντας συγχρόνως τον πήχη για το μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονων παικτών οποιουδήποτε παιχνιδιού της Square Enix στο Steam.

Παίρνοντας τώρα στο Xbox, σύμφωνα με τα δεδομένα της επίσημης ιστοσελίδας της Microsoft, το Outriders είναι μέσα στα δέκα δημοφιλέστερα παιχνίδια του οικοσυστήματος σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο. Το αξιοσημείωτο είναι πως το ίδιο ισχύει και για τη χώρα μας, όπου το Outriders καταλαμβάνει μάλιστα την έκτη θέση των charts.

Αυτό προφανώς μας δείχνει την τεράστια δημοφιλία που απολαμβάνει το παιχνίδι παγκοσμίως στις Xbox κονσόλες. Όμως, η υψηλή θέση που καταλαμβάνει στο ελληνικό chart μας δείχνει συγχρόνως και πως πολλοί από τους Έλληνες παίκτες του οικοσυστήματος είναι μάλλον συνδρομητές του Xbox Game Pass, αφού το παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται στην υπηρεσία από την πρώτη μέρα.

Φυσικά, βασική προϋπόθεση για να αναρριχηθεί το Outriders στις υψηλές θέσεις των charts των διαφόρων πλατφορμών είναι να δουλεύουν οι serves του. Το παιχνίδι αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα τις τέσσερις πρώτες μέρες του στην αγορά, πιθανώς από τον μεγάλο αριθμό παικτών που ίσως δεν περίμενε η Square. Η κατάσταση φαίνεται πως είναι καλύτερη πλέον, αλλά η ομάδα υποσχέθηκε να αποκαλύψει σύντομα τι ακριβώς πήγε στραβά με το launch.

Το Outriders είναι διαθέσιμο για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC (Epic Games Store, Steam), τις streaming υπηρεσίες Google Stadia και Nvidia Geforce NOW και τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.