Το Rainbow Six Siege έσπασε ρεκόρ παικτών 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Στο πλατφόρμα του Steam
22 Μαρτίου 2021 11:28
Το Rainbow Six Siege έσπασε ρεκόρ παικτών 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει διάφορα εντυπωσιακά “comeback stories” στη gaming βιομηχανία. Ένα απ’ αυτά ανήκει σίγουρα στο Rainbow Six Siege, το οποίο σχεδόν έξι χρόνια μετά το αρχικό του ντεμπούτο κατάφερε να σπάσει ξανά το ατομικό του ρεκόρ παικτών.

Συγκεκριμένα, ο ανταγωνιστικός τίτλος της Ubisoft έφτασε πριν μερικές ώρες τον μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών στην ιστορία του, όσον αφορά την πλατφόρμα του Steam. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δεδομένα του SteamDB, το Rainbow Six Siege προσέλκυσε 201,053 ταυτόχρονους παίκτες στις 20 Μαρτίου, σκαρφαλώνοντας στη θέση 31 όσον αφορά το ρεκόρ όλων των εποχών στο Steam. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είναι δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της άφιξης του νέου Crimson Heist update, οπότε αυτό σίγουρα βοήθησε, προσελκύοντας πολλούς νέους παίκτες.

Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ είχε επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2020, με το Siege να μη φτάνει οριακά τότε τους 200,000 παίκτες. Το παιχνίδι συνεχίζει, ωστόσο, να μεγαλώνει και αποκτά νέους fans, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Μάλιστα, εδώ και καιρό είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων παιχνιδιών του Steam.

Το Rainbow Six Siege είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One, PC, PS5 και Xbox Series X|S.